Dieta si nutritie

#dieta zahar # dieta scurta #dieta rapida #cum sa slabesti

Renunti la doar 5 alimente si slabesti 10 kilograme!

Deja stii ca dietele au efecte pe termen scurt, iar pentru rezultate de durata trebuie sa-ti schimbi stilul de viata. Nutritionistii au descoperit ca este suficient sa renuntam la 5 lucruri pentru a slabi 10 kilograme, pe care nu le mai punem la loc. Iata care sunt acestea: 

Zaharul rafinat

Este digerat imediat si ajunge direct in sange. De aceea, cel mai indicat ar fi sa renunti de tot la orice contine zahar. Atentie la ce produse cumperi din comert, intrucat ele contin zahar sau un inlocuitor al acestuia - zahar brun, dextroza, aspartam - care are exact acelasi efect nociv.

Cartofii albi

Sunt bogati in carbohidrati si au un indice glicemic ridicat. Daca vrei sa slabesti rapid, atunci renunta la cartofiii albi si inlocuieste-i cu cartofii dulci, care sunt si mai sanatosi si se digera mul mai incet, astfel ca nivelul zaharului din sange nu mai creste atat de repede. Nu consuma niciodata cartofi langa friptura. 

Painea alba

... si in general toate alimentele preparate cu faina alba trebuie evitate. Faina alba se transforma foarte repede in glucoza, care determina o infuzie rapida de insulina, favorizand astfel depunerea grasimii. Trebuie retinut si faptul ca faina alba contine si putine fibre.

Orezul alb

La fel ca si painea alba, si orezul trebuie eliminat. Orezul brun, in schimb, are un indice glicemic mic, contine mai multe fibre si este mult mai sanatos avand beneficii inclusiv pentru nivelul de colesterol.

Prajelile 

Tot ce este prajit este nociv pentru sanatate. Carne, legume, orice pregatiti in ulei trebuie eliminat. In loc de prajeli, cocaceti alimentele sau faceti-le la gratar. 

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare