Dieta si nutritie

#ingrijire ten # reducerea ridurilor #ingrijirea fetei #hidratare ten

Reguli de ingrijire a fetei pentru reducerea ridurilor

Care este secretul un ten tanar si luminos? Pe masura ce inaintam in varsta, vom observa aparitia liniilor fine si a ridurilor. Ridurile sunt vizibile mai ales pe tenul uscat, astfel ca hidratarea este extrem de importanta in reducerea lor.

Exista o serie de lucruri pe care le poti face pentru a imbunatati aspectul pielii, pentru a o hidrata si pentru a preveni aparitia ridurilor.
 

Iata mai jos cateva reguli:


1 Consuma alimente bogate in acizi grasi. Ingredientele cheie pentru hidratarea pielii din interiorul sunt acizii grasi omega 3 si omega 6. Acesti acizi ajuta la dezvoltarea sanatoasa a membranelor celulare. Acizii grasi se gasesc in alimente precum nuci, seminte, peste sau ulei. Ai grija sa consumi zilnic cel putin o portie din aceste alimente.

Aditional, poate fi de mare ajutor sa suplimentezi aportul de acizi grasi omega 3 cu produse care se gasesc in farmacii. Atunci cand cumperi astfel de produse ai grija sa citesti cu atentie eticheta, iar uleiul de peste folosit sa fie obtinut din ape sigure.

Printre speciile de pesti bogate in acizi grasi omega 3 se numara somonul, sardinele, macroul si tonul proaspat. Dintre nuci este recomandat sa consumi migdale, alune de padure, seminte de floarea soarelui si dovleac, care contin cantitati mari de acizi grasi omega 6. Cumpara cate un plic din fiecare si amesteca-le. Le poti consuma oricand.

2 Bea multa apa. Din ce crezi ca este formata pielea? Cum sunt formate celulele pielii? Aceste celule se dezvolta in straturile profunde ale pielii si sunt formate precum picaturile de apa. Interiorul fiecarei celule de piele este umplut cu apa, care le face mai rotunde. Exteriorul celulelor de piele sunt formate din grasime care retine apa.

Astfel, daca tenul tau este uscat, este foarte posibil sa ai nevoie de multa apa si alimente bogate in acizi grasi. Nu uita, bea zilnic cel putin 6 pahare de apa.

3 Foloseste extract de seminte de struguri. Acest extract reduce distrugerea colagenului, care cauzeaza riduri. Astfel, folosirea extractului de seminte de struguri stimuleaza pielea, o fortifica si ajuta la reducerea ridurilor. In plus, acest extract este bogat in vitamine si minerale esentiale pentru piele.

4 Evita alimentele daunatoare pielii. Nu risipi banii pe alimente care iti distrug pielea. De exemplu, dulciurile fac ca tesuturile pielii sa devina mai putin elastice, ceea ce favorizeaza aparitia ridurilor.

De asemenea, este indicat sa eviti grasimile saturate, care se gasesc in alimentele de tip junk, carnea grasa, untul sau branza. Grasimile saturate deregleaza echilibrul uleiurilor din piele si contribuie la deshidratarea si blocaea porilor pielii.

In plus, este indicat sa stai departe si de alimentele sarate, deoarece sarea reduce elasticitatea pielii. Trebuie sa limitezi si consumul de cofeina, deoarece are un efect diuretic care favorizeaza deshidratarea pielii. Astfel, pielea capata un aspect obosit si ridat.

De asemenea, pentru a preveni aparitia ridurilor, este foarte important sa te demachiezi zilnic.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare