Dieta si nutritie

#grasimi #grasimi saturate #grasimi nesaturate #colesterol #grasimi alimente

Redu grasimile din alimentatie

Eliminarea grasimilor din dieta nu inseamna ca nu te vei mai bucura de gustul placut si bogat al alimentelor. O dieta fara grasimi inseamna un nivel scazut de colesterol, o inima care functioneaza mai bine si o sanatate mai buna per general.

Chiar daca ideea in sine pare destul de dificil de pus in aplicare, cu putina ambitie si determinare vei reusi sa faci acest lucru. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi.

1 Fa-ti o lista cu retete

O simpla cautare in sectiunea de culinar a acestui site iti va pune la dispozitie mii de retete care de care mai simple si mai delicioase. Vei vedea cum in numai cateva clipe poti pregati retete foarte bune doar din alimente de origine vegetala sau animale, dar toturi cu un consum scazut de grasimi.

2 Mareste consumul de fructe si legume

Atunci cand iti este foame ar fi bine sa consumi cat mai multe fructe si legume. Acestea pot fi consumate ca atare, fierte sau capte. De exemplu, merele coapte cu putina scortisoara reprezinta un adevarat deliciu culinar. De asemenea, morcovii si cartofii copti, peste care adaugi branza sau smantana cu un continut foarte scazut de grasime reprezinta o gustare perfecta. Acelasi lucru poate fi spus si despre supa de legume cu crutoane sau despre bruschettele cu rosii, usturoi si busuioc. Toate acestea reprezinta delicii culinare cu ajutorul carora vei fi mai sanatos si te vei simti mai bine.

3 Bea multe lichide calde

Apa calda cu zeama de lamaie va grabi eliminarea grasimilor din organismului si va incuraja astfel sistemul digestiv sa functioneze mai bine si mai repede. Consuma apa cu lamaie dupa fiecare masa. In acest fel eventualele grasimi prezente pe peretii intestinelor vor fi topite si apoi indepartate cu succes.

4 Modifica metoda de preparare termica a alimentelor

In ciuda faptului ca poate iti plac cartofii prajiti, ar fi bine sa renunti definitiv la acestia. Grasimile continute de acestia nu doar ca te vor ingrasa, dar vor elibera in organismul tau o serie de substante periculoase care declanseaza boli grave precum gastrita, ulcer sau, chiar mai rau, cancer la stomac si colon.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului