Dieta si nutritie

#pudra proteica #superalimente #dieta #alimente

Pudrele proteice organice sau miracolul din natura! Afla tot ce trebuie sa stii despre aceste superalimente!

Suntem inconjurati de tone de informatii atunci cand vine vorba despre alimentatie sanatoasa, bogata in nutrienti, care ne promit efecte miraculoase asupra organismului, de la intarirea sistemului imunitar, pana la incetinirea procesului de imbatranire la nivel celular.

 

Fara indoiala, o parte dintre aceste alimente chiar exista, fiind adevarate surse de sanatate, cu conditia sa stim cum le alegem si mai ales, care sunt nevoile noastre nutritionale.

Alimentatie pentru o viata activa!

Ritmul nostru zilnic implica uneori un consum exagerat de energie, care se manifesta la final de zi printr-o epuizare fizica si psihica. Nu este suficient sa recuperam la masa de seara toti nutrientii necesari pe care nu i-am asimiliat la nivelul intregii zile; trebuie sa avem o alimentatie echilibrata la nivelul celor 3 mese principale, astfel incat energia sa fie distribuita si utilizata in mod eficient.

Pe langa efortul fizic, ce ne sustine din punct de vedere energetic, alimentatia este esentiala pentru a ne simti in forma si a ne mentine sanatatea pe termen lung.

Sa nu uitam de proteine!

Vitamine, minerale, proteine si grasimi - toate ne sunt necesare pentru o functionare optima a metabolismului.

Despre suplimentarea cu vitamine si minerale vorbeste toata lumea: fructe, legume, sucuri sau salate de toate felurile. Necesarul de proteine nu este insa un subiect de interes pentru multi dintre noi. Greseala o facem iarasi din lipsa de informatie: proteinele, vegetale sau animale, sunt esentiale pentru a intretine o musculature sanatoasa si pentru a ne sustine orice efort fizic, mai mult sau mai putin intens.

Cea mai importanta sursa de proteine este carnea, insa nu o putem consuma zilnic, caci vine la pachet cu multe grasimi nesanatoase si colesterol crescut, generand diverse probleme de sanatate: probleme cardiovasculare, suprasolicitatrea ficatului, stomacului si colonului.

Astfel, proteinele animale, desi de foarte buna calitate, au nevoie de completarea de origine vegetala, mai ales in cazuri speciale precum sunt cei care tin post sau care au zilnic o activitate fizica intensa.

Pudrele si pulberile organice sunt o alternativa pe cat de sanatoasa, pe atat de naturala, caci ne asigura necesarul zilnic de proteine, fara a ne aduce pe cap colesterolul, grasimile sau carbohidratii in exces, asa cum o fac multe dintre sursele de proteina animala.

Iata doar cele mai importante efecte pe care le au pudrele si pulberile proteice asupra organismului:

  • stimuleaza metabolismul si sustin arderea grasimilor
  • ofera un surplus de energie
  • sunt bogate in fibre, proteine, antioxidanti si grasimi sanatoase (omega 3 si omega 6)
  • stimuleaza digestia si asigura o detoxifiere permanenta la nivelul colonului
  • intaresc sistemul imunitar prin aportul de vitamine si minerale

Pudra de maca raw bio este o pudra bogata in vitamine, minerale, enzime si aminoacizi, fiind totodata o sursa de calciu, usor de asimilat in organism.

Maca este o planta originara din Peru, extrem de apreciata pentru nutrientii de calitate pe care ii ofera organismului, dintre care acizii grasi si aminoacizii sunt cei mai apreciati. Transformata in pudra si usor de administrat, aceasta planta are multiple beneficii:

  • ajuta in formele usoare de anemie si totodata sustine sistemul imunitar
  • diminueaza dereglarile hormonale si durererile premenstruale, dar are si capacitatea de a reduce simptomele menopauzei
  • ajuta in lupta impotriva instalarii depresiei, asigurand o doza necesara de energie zi de zi
  • imbunatateste fertilitatea masculina

Chlorella pulbere bio este o pudra alcalina avand la baza o alga verde-albastra, care va regla PH-ul in organism. Este o sursa apreciata de vitamine B, C si E, fiind un aliment complet, cel mai popular in randul japonezilor, popor caracterizat printr-o longevitate mai rar intalnita.

Spirulina este la baza o micro-alga descoperita in lacurile alcaline din Africa si America Centrala si de Sud, fiind una dintre cele mai vechi forme de viata de pe Pamant. Incadrata cu merit in categoria superalimentelor, spirulina transformata din alga intr-o pasta densa si apoi in pudra de spirulina raw bio sau capsule usor de administrat, aceasta contine printre cele mai importante substante esentiale unui organism sanatos:

  • proteine de foarte buna calitate
  • vitamine
  • minerale
  • beta-caroten

Are un efect puternic energizant prin continutul ridicat de substante active valoroase organismului, eliminand rapid senzatia de epuizare dupa efort fizic intens.

Avem aici explicate pe larg efectele benefice pe care spirulina le-a dovedit in timp asupra sanatatii intregului organism, impreuna cu cele mai la indemana solutii de a o consuma in cantitatile si cu frecventa recomandata.

Pudra proteica din canepa raw bio este bogata in acizi grasi esentiali omega 3-6-9 si proteine vegetale usor de asimilat, inlocuind cu succes sursele de proteina animala, cel putin pentru anumite perioade de timp.

Semintele de canepa sunt extrem de hranitoare, datorita continutului de grasimi, proteine si minerale esentiale. Acestea au un miez bogat in acizi grasi (omega 3 si omega 6).

Vitamina E din semintele de canepa, impreuna cu fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier si zinc (minerale esentiale organismului) fac din pudra de canepa un aliment complet, foarte util pentru o alimentatie corecta si echilibrata.

Pudra de canepa tine la distanta bolile de inima, datorita continutului de arginina, un aminoacid utilizat pentru a produce oxid nitric in organism. Acesta din urma este de fapt o molecula de gaz care ajuta la dilatarea si relaxarea vaselor de sange, ceea ce va asigura o mai buna circulatie a acestuia si va preveni astfel multe afectiuni cardiovasculare.

De asemenea, pudra de canepa asigura o proteina completa, ceea ce inseamna ca ne furnizeaza toti aminoacizii esentiali (este important de stiut ca aminoacizii sunt compusi ce nu pot fi produsi in organism, de aceea trebuie sa ii asimilam in mod corect din alimentatie).

Ginsengul, o planta originara din China, dar cultivata pe scara larga în Asia, nu doar in tara de origine, ci si in Coreea, Japonia sau Rusia, fiind recunoscuta si apreciata la nivel mondial pentru proprietatile sale diverse (sursa de energie si vitalitate, imbunatateste functiile cognitive, previne afectiunile tumorale, sustine imunitatea organismului, avand un puternic efect antiinflamator).

Radacina de ginseng este cu atat mai apreciata cu cat are nevoie de aproximativ 5 ani pentru a creste si a fi transformata in pulbere. Astfel, pudra de ginseng nu face decat sa concentreze aceste beneficii imense si sa ni le aduca la indemana, usor de consumat in salate, supe sau smoothies.

Iar acestea nu sunt decat cateva exemple de pulberi din cele mai apreciate plante, pe care cu greu le putem include sub alta forma in alimentatia noastra.

naturopat.ro ofera o gama extrem de diversificata de pudre si pulberi bio, avand la baza plante din agricultura ecologica.

Avem la indemana:

  • pudra de migdale (o pudra proteica delicioasa pentru persoanele active, sportivi vegani si raw vegani)
  • pudra de acai (o sursa extrem de importanta de antioxidanti, grasimi sanatoase, fibre si micronutrienti esentiali; pentru cei cu probleme de obezitate, pulberea de acai ajuta la arderea grasimilor in mod natural, rezultand scaderea in greutate)
  • pudra de catina (excelenta pentru intarirea sistemului imunitar)
  • pudra de orz verde (eficienta in detoxifierea organismului, reglarea poftei de mancare si cresterea vitalitatii)
  • pudra de ciuperci shiitake (ciuperca Shiitake, consumata la scara larga in bucataria orientala, este bogata in grupul de vitamine B si in provitamina D2.

In medicina traditionala chineza este folosita ca si anticancerigen, impotriva colesterolului marit, in hepatita B, cat si impotriva candidei).

Toate acestea si multe alte pulberi bio, obtinute in cadrul un proces menit sa le conserve proprietatile terapeutice, ne sunt la indemanana pentru un consum zilnic, ce ne va ajuta sa asimilam o cantitate optima de nutrienti de cea mai buna calitate, plantele si radacinile acestora fiind atent culese si procesate pentru ca noi sa beneficiem de proprietatile lor extraordinare.

In special pentru regimul vegetarian sau vegan, dar si pentru un regim alimentar sanatos al fiecaruia dintre noi, pudrele si pulberile reprezinta o sursa de proteine de calitate superioara, care vor inlocui cu succes multe dintre sursele de proteine clasice, aducand in plus nutrienti esentiali, printre care vitamine, minerale, antioxidanti si aminoacizi.

Mai multe produse din categoria pulberi organice bio gasiti AICI.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare