Dieta si nutritie

#proteine # detoxifierea organismului #dieta #proteine vegetale # proteine animale

Proteine bune pentru dieta de detoxifiere

O dieta de detoxifiere este menita sa curete organismul uman de chimicale, pesticide si alte substante toxice pe care le-a acumulat din alimentatie si mediul inconjurator. Consumul de alimente integrale te va ajuta sa elimini toate aceste toxine, iti ofera energie si o stare generala de bine.

In general, o dieta de detoxifiere este bogata in fructe si legume proaspete sau sub forma de sucuri naturale. Este insa indicat sa introduci in acesta dieta si anumite alimente care contin cantitati importante de proteine benefice pentru organismul tau. In acest fel iti vei mentine integrala masa musculara si vei ajuta la dezvoltarea si refacerea celulelor.

Majoritatea dietelor de detoxifiere exclude consumul de carne rosie, oua si lactate. Exista insa numeroase alimente care contin proteine si care te vor ajuta sa ai o sanatate de fier.

Iata mai jos cateva surse importante de proteine:
 

Cereale integrale


Majoritatea cerealelor nu sunt surse complete de proteine. Acest lucru inseamna ca aceste alimente nu iti vor oferi toti amino acizii esentiali de care ai nevoie pentru o alimentatie echilibrata. Quinoa este singura cereala care ofera proteine complete. Orezul brun, vazul, graul negru sau meiul sunt alte surse de proteine. Incearca sa consumi aceste cereale in combinatie cu fasole sau mazare.
 

Proteine animale


Chiar daca majoritatea dietelor de detoxifiere interzic consumul de proteine animale , poti include in dieta ta pestele, carnea de pasare, miel sau vanat. Atunci cand alegi peste opteaza pentru speciile salbatice, care contin mai putin mercur. Poti astfel consuma platica, somon, calcan sau pastrav de apa dulce. Carnea de pasare organica nu contine coloranti, hormoni sau solutii salinice.
 

proteine vegetale


Fasolea, de toate tipurile, este o sursa importanta de proteine. Contine fibre care ajuta la detoxifierea organismului . Lintea si mazarea uscata sunt de asemenea surse importante de proteine, indicate in curele de detoxifiere sau in alimentatia vegetarienilor.

Evita preparatele la conserva, care contin cantitati mari de sare. Prepara acasa felurile de mancare pe baza de boabe. De asemenea, poti include in dieta de detoxifiere si alge marine, precum spirulina sau chlorella. Aceste plante marine sunt surse importante de proteine complete, care ajuta la detoxifierea organismului si la intarirea imunitatii.
 

Nuci si seminte


Nucile si migdalele sunt o sursa importanta de proteine si grasimi benefice pentru organismul uman. Consuma intotdeauna varianta cruda. Evita produsele ambalate, care contin multa sare si conservanti. Semintele de dovleac, canepa, susan sau floarea soarelui sunt alte surse de proteine. Acestea contin si magneziu, fibre si grasimi nesaturate .
 

Nu uita de hidratare


Atunci cand tii o dieta de detoxifiere este foarte important sa consumi cat mai multe lichide. Apa, ceaiurile de plante si sucurile naturale din fructe si legume nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic. Consuma aceste lichide chiar si atunci cand nu iti este sete. La serviciu, incearca sa tii langa tine in permanenta o sticla cu apa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare