Dieta si nutritie

#sanatate #cafea #cofeina #dieta si nutritie #inlocuitori cafea

Produse care inlocuiesc cafeaua

Majoritatea iubitorilor de cafea sunt de acord ca nimic nu se compara dimineata cu o ceasca de cafea fierbinte care stimuleaza toate simturile si parfumeaza intreaga casa. Din pacate insa, beneficiile cafelei dispar atunci cand este consumata in cantitati mari.

Astfel, tot mai multe persoane cauta si alte alternative pentru aceasta bautura revigoranta, care ii stimuleaza intreaga zi. Ceaiurile, ciocolata calda sau pudra de carob sunt alternative sanatoase si delicioase, pe care le poti consuma atat dimineata, cat si in timpul zilei.

Ceai verde. Nu iti poti incepe ziua fara "drogul" de dimineata? Incearca sa inlocuiesti cafeaua cu ceai verde. Acest ceai contine mai putina cofeina decat cafeaua, insa suficienta pentru a te stimula la inceputul zilei. Aceasta bautura revigoranta contine si antioxidanti puternici, care protejeaza organismul de numeroase afectiuni. In plus, ceaiul verde ajuta si la eliminarea kilogramelor in plus.

Suc din grau verde. Aceasta bautura este un energizant natural si contine un cocktail puternic de vitamine, minerale si alti nutrienti importanti. Poate avea un gust neplacut, insa este o bautura foarte puternica, care iti ofera energia pentru intreaga zi. Este usor de digerat si metabolizat, fiind rapid asimilata de organism. Actioneaza ca un supliment de multivitamine.

Ceai de ginseng. Ceaiul de ginseng are un gust intepator, insa poate fi indulcit cu o lingurita de miere. Aceasta bautura energizanta stimuleaza concentratia si memoria. Elimina oboseala si stimuleaza intreg organismul.

Pudra de carob. Similara cu cacaoa, pudra de carob este un produs natural dulce, care poate fi consumat dimineata. O poti consuma cu lapte si miere. Stimuleaza intreg organismul si previne poftele alimentare.

Suc de rodie. Dulce-acrisor, sucul de rodie este o bautura energizanta delicioasa, care poate fi usor incorporata in alimentatia zilnica. Sucul de rodie contine cantitati importante de antioxidanti si substante energizante.

Ceai de menta. Ceaiul de menta improspateaza respiratia si calmeaza stomacul dupa mese. Senzatia de racoare pe care o ofera ceaiul de menta este un energizant instant. Menta activeaza aceeasi nervi care sunt activati atunci cand mirosi sare.

Ciocolata calda. Ciocolata calda este o bautura fierbinte pe baza de pudra de cacao. Ciocolata contine o cantitate mica de cofeina, ceea ce stimuleaza intreg organismul. Contine insa si cantitati importante de antioxidanti care protejeaza organismul.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare