Dieta si nutritie

#fast-food obezitate #prieteni obezitate #obiceiuri obezitate #obezitate

Prietenii, dusmanul siluetei! Cu cat mancam mai mult in compania lor

Mesele in compania prietenilor ne ingrasa! In medie, consumam cu 400 de kilocalorii de persoana in plus la o masa in compania celor dragi! Specialistii atrag atentia ca, in ultimii 30 de ani, obiceiurile sociale sunt la fel de importante precum mostenirea genetica in ceea ce priveste obezitate!


Aparitia fast-food-urilor este un alt dusman al siluetei noastre, in conditiile in care a condus la o crestere a aportului alimentar cu circa 300 de kilocalorii pe zi.  

Potrivit „Ghidului de nutriţie“ coordonat de prof.dr, Cristian Serafinceanu, medic de diabet, nutriţie si boli metabolice, citata de adevarul.ro, alimentele moderne sunt mai dense din punct de vedere energetic. Aceasta crestere a densitaţii se face prin adaugarea de grasimi alimentare care odata ingerate duc la marirea Indicelui de Masa Corporala – IMC.Un alt factor este cresterea in dimensiuni a porţiilor – in special a alimentelor si a bauturilor preambalate. Potrivit sursei mai sus citate, se apreciaza ca acest mecanism a dus la cresterea consumului energetic la msele „ambulatorii“ cu aproximativ 50% in ultimii 30 de ani.

Mancam mai mult, facem mai putina miscare

Referitor la viata moderna, cresterea numarului de automobile care au inlocuit mersul pe jos sau cu bicicleta, prezenţa electrocasnicelor – aspiratoare si masini de spalat rufe – pe de o parte, a usurat munca in gospodarie, dar, pe de alta, nu au fost inlocuite cu sport, astfel ca au dus la un surplus de calorii. Televiziunea, computerul, jocurile video au dus si ele la un consum suplimentar de bauturi dulci si alimente fast-food care ne-au ingrasat cu 160 de calorii pe ora, potrivit calculelor facute de specialisti.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare