Dieta si nutritie

#cancer porumb fiert #porumb fiert #porumb

Porumbul fiert previne cancerul. Beneficii nestiute, dar si mituri

Este perioada porumbului fiert! Medicii ne sfatuiesc sa profitam din plin de proprietatile porumbului fiert, caci este sanatate curata: lupta impotriva cancerului, tine bolile de inima la distanta, protejeaza vederea! In plus, nici nu ingrasa, asa cum se cred cei mai multi dintre noi!

 

Un prim mare avantaj al porumbului este ca nu-si pierde proprietatile dupa fierbere, asa cum se intampla cu alte legume. „Vitaminele si aminoacizii din porumb se pastreaza si dupa fierbere. Contine vitamina A care ajuta la imunitate si vedere. Contine vitamina E care ajuta la buna functionare a inimii. Contine foarte multi nutrienti”, dupa cum a declarat medicul de familie Radu Bulumac pentru Adevarul.ro.

In compozitia porumbului se mai afla si criptoxantina, o substanta benefica pentru organism. Studiile au aratat ca alimentele care au in compozitie criptoxantina tin la distanta cancerul, ajutand organismul sa nu dezvolte celule canceroase.

Porumbul fiert este bogat in acid folic, bun penru mentinerea sanatatii vaselor de sange si a inimii. Acidul folic reduce riscul bolilor de inima si scade riscul de infarct. Studiile efectuate de cercetatori au aratat ca persoanele care consuma in mod regulat porumb fiert prezinta un risc de infarct scazut cu 10% fata de persoanele care nu consuma porumb fiert.

Porumbul este indicat chiar in curele de slabit, daca este consumat cu ponderatie! Un stiulete nu depaseste 100 de calorii, iar, datorita cantitatii mari de fibre din compozitie, ajuta la reglarea tranzitului intestinal. Este un bun diuretic si este recomandat persoanelor care au probleme cu constipatia.

Sursa foto: foodfoodandmorefood.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare