Dieta si nutritie

#portocalele periculoase # consum portocale #boala #sanatate #portocale

Portocalele, extrem de periculoase pentru aceste persoane! Cine NU trebuie sa le consume

Portocalele sunt fructele cele mai indragite ale sezonului rece. Acestea, desi au numeroase proprietati benefice organismului pot fi extrem de periculoase pentru o anumita categorie de persoane. Medicii nu recomanda consumul de portocale pacientilor care sufera de o boala comuna.

 

Este vorba despre persoanele care sufera de reumatism. Acestia trebuie sa consume portocale doar in cantitati mici deoarece natura acida a sucului de portocala poate accentua simptomele artritei.

De asemenea, coaja fructului trebuie folosita cu atentie, de toate persoanele, deoarece poate fi tratata chimic pentru conservare indelungata ori pentru colorare. Daca vrei sa folosesti coaja la diverse preparate, alege portocale bio.

“De obicei, substantele chimice de pe coaja portocalelor sunt lipicioase si lasa pe un servetel urme rosiatice-portocalii, iar in cazul substantelor de conservare, e posibil ca acestea sa fie galbui-cenusii. Daca exista dubii asupra acestui lucru, e mai bine ca acestea sa nu fie folosite”, spune dr. Denisa Zaharia, medic de familie, conform ph-online.ro.

Cu toate acestea, beneficiile portocalelor sunt de necontestat pentru toata lumea. Avut grija al cantitatea consumata, in special in cazul persoanelor care sufera de reumatism.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare