Dieta si nutritie

#osteoporoza #cancer #pliculete ceai #fluor ceai #pericol ceai

Pliculetele de ceai te pot imbolnavi

Iti place sa bei ceai in fiecare zi, pentru a te bucura de toate beneficiile pe care aceasta bautura le are asupra sanatatii? S-ar putea ca efectul pozitiv pe care ceaiul il are asupra organismului sa fie sabotat chiar de pliculetele in care este depozitat, din cauza continutului crescut de fluor! Potrivit specialistilor, cu cat cumperi un ceai mai ieftin, cu atat pliculetele sunt mai periculoase pentru sanatate!

Cum se gaseste fluorul in pliculetele de ceai?

Fluorul se regaseste in mod natural in plantele folosite pentru ceai. Acestea acumuleaza flour pe masura ce cresc si se maturizeaza, iar frunzele mari sunt cele care contin cele mai mari cantitati din acest mineral.

La momentul recoltarii plantelor, frunzele mari, cu mai mult fluor, sunt folosite pentru a produce un ceai de o calitate inferioara. Acestea ajung in pachetele ieftine de ceai din magazine.

In conditiile in care doza zilnica recomandata de fluor pentru sanatate este de 3 mg, cercetatorii au descoperit ca patru cesti de ceai ieftin, la pliculete, procura organismului 6 mg din acest mineral, adica o doza dubla fata de cea recomandata, ceea ce predispune la o multime de pericole pentru sanatate.

Cum afecteaza pliculetele de ceai sanatatea?

Cercetatori de la Universitatea Derby, Marea Britanie, au realizat un studiu, in urma caruia au descoperit ca pliculetele de ceai ieftine pun in pericol sanatatea organismului, din cauza nivelului crescut de fluor pe care il contin.

Fluorul este un mineral important in mentinerea sanatatii oaselor si danturii. In momentul in care nivelul fluorului din organism depaseste doza zilnica recomandata, exista riscul aparitiei:

  • durerilor articulare
  • slabiciunii musculare
  • osteoporozei
  • afectiunilor renale
  • afectiunilor dentare
  • cancerului.


Studiul, publicat in jurnalul "Food Research Interantional", a analizat mai multe pliculete de ceai ale unor branduri destul de ieftine din zona si a descoperit ca acestea furnizeaza organismului intre 75% si 120% din doza zilnica recomandata de fluor. Pliculetele devin astfel un risc pentru sanatate, in conditiile in care corpul primeste fluor si din alte surse alimenatre - apa de la robinet, peste etc.

Sursa foto: Harney.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare