Dieta si nutritie

# miracol pentru sanatate #piftie #sanatate

Piftia, miracol pentru sanatate. Declaratiile nutritionistilor

Piftia, alimentul care este nelipsit de pe masa de Revelion, este considerata de multi ca fiind un apritiv greu. Cu toate acestea, piftia contine nutrienti esentiali care au rolul de a ajuta la refacerea pielii, a tendoanelor si articulatiilor. Asta deoarece contine mult colagen.

 

Insa, beneficiile piftiei nu se opresc aici. Iata cate beneficii are aceasta, potrivit nutritionistilor:

“Continutul de grasime sau carbohidrati este redus, piftia fiind foarte bogata in proteine.  In trecut se considera ca aceste proteine sunt de proasta calitate, din cauza profilului dezechilibrat de aminoacizi (cantitati prea mari de prolina, hidroxiprolina si glicina). Totusi, tocmai aceasta abundenta a unor aminoacizi face ca valorea terapeutica a gelatinei sa fie mare. In industria cosmetica existenta acestor aminoacizi este speculata la maxim, fiind inclusi in diverse produse cu pretinse efecte regeneratoare, de crestere a fermitatii, reducere a vergeturilor si celulitei. O idee mult mai buna mi se pare totusi sa lucram din interior”, scrie nutritionistul Cristian Margarit, pe blogul sau.

Piftia poate fi si un remediu pentru prevenirea virozelor care apar in aceasta perioada. “Piftia mai contine lizina (ajuta cresterea musculara si lupta impotriva infectiilor virale) si arginina (ajuta la pomparea muschilor). Asociem  vitamina C, in acest caz din patrunjel. Cat mai mult patrunjel. Vitamina C este implicata in sinteza de colagen si refacerea tesuturilor conjunctive si chiar in sanatatea parului si unghiilor”, conform nutritionistului Cristian Margarit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare