Dieta si nutritie

#pericol conserve ton #conserve ton #ton

Pericolul din conservele de ton! Descoperirea cercetatorilor care iti va da fiori

Conservele de ton sunt un adevarat pericol pentru sanatate, afirma cercetatorii de la Universitatea Binghamton, New York. Acestia au ajuns la aceasta concluzie in urma testarii mai multor tipuri de conserve de ton.

In productia conservelor de ton este folosit zinc. Productorii sustin ca adauga zinc doar pentru proprietatile sale antimicrobiene, contribuie la prelungirea duratei de viata a produselor, fara a depasi insa cantitatea zilica recomandata.

In urma cercetarilor efectuate, oamenii de stiinta au descoperit insa ca in conservele de ton se gaseste o cantitate uriasa de zinc. Mai exact de 100 de ori mai mult decat cantitatea considerata sigura pentru organismul uman. Astfel, consumul de conserve de ton poate duce foarte usor la disfunctii la nivelul intestinului, mai ales daca acesta este consumat in mod frecvent.

Excesul de zinc se depune pe peretii intestinului si deregleaza functia acestuia de absorbtie a nutrientilor. In schimb, creste riscul ca toxinele sa ajunga mult mai usor in sange, scrie unica.md.

De asemenea, excesul de zinc poate duce la aparitia convulsiilor, febrei, varsaturilor si la lesin.

Acum ca stii ce se afla in conservele de ton, le mai consumi?

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare