Dieta si nutritie

# plata produse artizanale #produse artizanale

Pentru ce platim atunci cand cumparam produse naturale, artizanale?

Traim intr-o lume in care multe lucruri sunt produse in masa. Ceea ce nu inseamna neaparat ceva gresit. Este grozav ca unele lucruri sunt fabricate in cantitati masive pentru a satisface cererea mondiala pentru ele. Dar este, de asemenea, minunat ca din ce in ce mai multi oameni de pretutindeni incep sa imbratiseze lucrurile care sunt facute manual in cantitati mici.

Artizanii nu creeaza ceva pentru ca trebuie, pentru ca asta este jobul lor - o fac pentru ca iubesc si pretuiesc procesul si produsul final.

Produsele artizanale sunt adesea facute in cea mai mare parte manual, folosind instrumente si tehnici care au fost folosite de sute de ani. Producatorii nu folosesc metode de productie in masa, facilitati automate de ambalare sau produse si ingrediente de volum mare.

Artizanal este un termen care a devenit din ce in ce mai popular in zilele noastre. Lucrate manual, handmade, homemade sunt cateva dintre cuvintele pe care le auziti in viata de zi cu zi. Uneori, brandurile mari isi promoveaza produsele ca fiind „fabricate manual” sau „fabricate local” si obtin un profit bun pe baza acestei strategii de marketing. Haideti sa vedem care sunt diferentele dintre produse comerciale si cele artizanale.

Pentru ce platim atunci cand cumparam produse dintr-un magazin general?

Daca ne uitam la marci ale companiilor mari si mici, cel mai adesea costul produselor este determinat de cheltuielile de marketing si vanzari - compania cheltuieste cea mai mare suma din buget pentru asta: cheltuieli cu publicitate pe internet si reviste populare, invitarea unei vedete sau influencer pentru un produs promotional, salarii, chirie, cheltuieli de cercetare si dezvoltare si asa mai departe. Prin urmare, compania are putin de cheltuit pe ingredientele produsului propriu-zis si, din pacate, ajungem sa platim foarte multi bani pentru un produs care are o calitate extrem de proasta.

Mergem adesea la magazinele generale si ne uitam la analiza compozitiei produselor de marca populara, sperand sa vedem acolo ingrediente de buna calitate. Din pacate, in cele mai multe cazuri, nu este asa. De exemplu, pentru produsele alimentare, dupa apa, lista de ingrediente incepe cu substante chimice pure. Companiile adauga, de asemenea, o multime de conservanti, in functie de produs - astfel incat compania sa poata produce in masa acele produse in loturi uriase, sa le depoziteze ani de zile pe vreme calda si rece si de acolo sa livreze produse in magazine unde sunt pastrate mai departe fara sa se strice.

Unele marci nu listeaza deloc ingredientele pe etichetele produselor si, desigur, nu toata lumea va merge pe site-ul companiei si va studia produsele pe care vor sa le achizitioneze. Si cel mai interesant lucru este ca exista anumite industrii, cum este cea cosmetica care nu este foarte strict reglementata, produsele cosmetice sunt permise pe rafturile magazinelor fara o examinare si etichetare adecvata. Exista produse care pretind a fi 100% naturale, cand ingredientele arata o imagine complet diferita. Si asa ne atrag companiile de brand. Avem incredere in numele de marca, reclame atractive, etichete „acreditate”, preturi mari (produsul trebuie sa fie bun daca costa atat de mult, nu?), ambalaje frumoase si cumparam deseori produse de proasta calitate la preturi astronomice.

Pentru ce platim atunci cand cumparam produse naturale, artizanale?

Cand vine vorba de produse naturale realizate manual - imaginea este complet diferita. In magazinul online eArtizanal gasiti astfel de produse, cu adevarat naturale, de o calitate uimitoare, la un pret corect. Oamenii care incearca produsele noastre iubesc calitatea si devin clientii nostri obisnuiti si, desigur, le spun prietenilor si rudelor despre noi. Producatorii care se regasesc pe site, nu cheltuie foarte mult pentru marketing, nu au asa multe salarii, comisioane si alte cheltuieli de operare pe care le suporta marcile comerciale.

Cand cumperi produse de pe eArtizanal, platesti pentru ingredientele naturale de calitate care se gasesc in produsele cumparate. Lucram cu furnizori care ofera ingrediente de cea mai inalta calitate, care au certificari adecvate si sunt inspectati in mod regulat.

Cand sustineti o afacere locala, va sustineti si orasul sau cartierul, deoarece veniturile raman in tara si comunitate. Pe langa taxa pe vanzari pe care o platiti atunci cand cumparati un articol, afacerea locala plateste si impozite catre oras, judet si tara. Afacerile artizanale aduc mai multe locuri de munca comunitatii dvs. Ofera producatorilor incredere in produsul lor, sansa de a-si dezvolta abilitatile in continuare si o oportunitate de a se intretine si de a reinvesti banii inapoi in afacerea si comunitatea lor. Produsele artizanale sunt percepute corect, ca avand o calitate mai mare decat alternativele produse in serie.

Spre deosebire de articolele comerciale produse in masa, produsele artizanale sunt create in loturi mici sau sunt articole unice. De obicei, sunt realizate in studiouri mici, nu in unitati mari de productie si nu trebuie sa parcurga zeci de mii de mile pentru a ajunge la consumator. Toate acestea inseamna ca produsele realizate manual necesita mai putina energie pentru a fi produse si au o amprenta de carbon mai mica.

Caracterul special al produselor artizanale este dat de trasaturile lor distinctive, care pot fi estetice, artistice, creative, atasate cultural, decorative, functionale, traditionale, simbolice si semnificative din punct de vedere social.

Viziteaza chiar acum magazinul eArtizanal, ca sa vezi gama de produse si sa gasesti gusturile pe care le credeai pierdute.

FOTO: eartizanal.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare