Dieta si nutritie

# oua consum # oua colesterol #beneficii oua #oua

Ouale nu se mananca dimineata. Care este ora cea mai potrivita pentru a le consuma

Majoritatea persoanelor mananca ouale dimineata, insa specialistii spun ca acesta este un obicei prost si ca ouale ar trebui mancate la pranz, deoarece in acest moment al zilei organismul asimileaza mai bine nutrientii.

Specialistii recomanda consumul de oua la pranz, in special in perioada septembrie-iunie, cand organismul are nevoie crescuta de vitamie.

Pentru întărirea imunităţii şi îmbogăţirea organismului cu vitamine şi microelemente se prepară bucate în care ouăle se combină cu zarzavat, legume şi frunze verzi de păpădie, trifoi, podbal, tei, arţar dulce şi urzică.
Pentru copii şi tineri este util consumul mai des de ouă, iar la vârstă a treia, sunt de ajuns 2-3 ouă pe săptămână.

Mituri despre oua

Ouale cresc colesterolul

Acesta este un mit fals, sustie nutritionistul Flavia Manole.  "Nivelul ridicat de colesterol nu este consecinţa unui anumit aliment, ci a întregii diete, mai ales a conţinutului acesteia în acizi graşi saturaţi", atrage atenţia nutriţionistul Flavia Manole. Potrivit unui studiu recent al  cercetătorilor de la Universitatea Yale, consumul zilnic de ouă nu creşte semnificativ nivelul de colesterol iar beneficiile acestui aliment banal depăşesc cu mult aşa-zisele pericole mai mult sau mai puţin argumentate.

Oul crud este mai sănătos

Medicii si nutritionistii nu recomanda consumul de oua crude. Aceasta pot contine bacterii periculoase precum Salmonella enteritidis - de cele mai multe ori germenii provin de pe solul sau din cuibarul murdărit cu materii fecale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare