Dieta si nutritie

#bere #anemie #beneficii bere

Oktoberfest... sanatos! Bucura-te de beneficiile berii

Ti-ai dori ca anul asta sa ajungi la Oktoberfest chiar si pentru o zi? Chiar daca nu poti ajunge la traditionala sarbatoare a berii din Germania, asta nu inseamna ca nu o poti sarbatori la tine acasa, consumand berea ta preferata. In plus, in cantitati moderate, berea este extrem de benefica pentru organismul uman.

Asa cum arata numeroase studii, consumul moderat de alcool este benefic pentru organismul uman. Persoanele care consuma moderat alcool traiesc mai mult decat cei care nu consuma alcool deloc. De asemenea, alcoolul stimuleaza activitatea inimii, reduce riscul de infarct si stimuleaza densitatea osoasa la femei.

Pe de alta parte insa, consumul exagerat de alcool este extrem de nociv pentru organismul uman. In primul rand, alcoolul contine foarte multe calorii. Bea, in special, poate avea si 200 de calorii la un singur pahar, ceea ce duce la acumularea rapida de kilograme in plus. De asemenea, alcoolul in exces este in stansa legatura cu afectiunile cardiace si hepatice, dar si cancerul de san.

Iata mai jos cateva dintre beneficiile consumului de bere:

1 Stimuleaza sanatatea sistemului osos. Berea este sursa importanta de silicon, care mareste densitatea osoasa si lupta impotriva osteoporozei. De asemenea, berea contine cantitati importante de orz si hamei care sunt alte surse importante de silicon. Astfel, berea este benefica pentru femeile aflate la menopauza.

2
Previne anemia. Berea, in special cea neagra, contine cantitati importante de fier. Fierul este un mineral esential pentru un organism sanatos. Ajuta la distribuirea oxigenului in tot organismul, previne si trateaza anemia.

3 Stimuleaza sanatatea sistemului cardiovascular. Consumul moderat de bere reduce la jumatate riscul de afectiuni cardiace, atacuri de inima si decese cauzate de afectiunile cardiovasculare. De asemenea, berea reduce colesterolul si stimuleaza productia de colesterol bun, ceea ce reduce si riscul de afectiuni cardiace. In plus, berea scade si riscul de infarct.

4 Imbunatateste sanatatea creierului. Persoanele care consuma moderat alcool sunt mult mai putin expuse riscului de probleme de memorie si cerebrale. De asemenea, reduce riscul de dementa si Alzheimer. Alcoolul din bere are proprietati antiinflamatorii, imbunatateste circulatia sangelui catre creier, ceea ce stimuleaza metabolismul cerebral. In plus, alcoolul reduce si stresul.

5 Imbunatateste aspectul pielii si al parului. Berea imbunatateste aspectul parului, care capata mai multa stralucire si volum. Berea stimuleaza productia de anumite chimicale si proteine care stimuleaza cresterea si revigorarea parului. Astfel, pentru frumusetea parului, poti prepara chiar acasa o masca de infrumusetare.

Amesteca o cana de bere calda cu o lingurita de ulei de jojoba si aplica pe par. Lasa sa actioneze 30 de minute. Aplica apoi samponul si balsamul de par obisnuit.

De asemenea, mastile pe baza de bere sunt benefice si pentru piele. Combate acneea, controleaza productia de sebum si linisteste tenul sensibil. Pentru un ten frumos, prepara o masca din cate o lingurita de bere, ulei de masline, iaurt, albus, extract de migdale si lamaie. Aplica pasta pe pielea curata si lasa sa actioneze timp de 15 minute, dupa care clatesti cu apa calda.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare