Dieta si nutritie

#ingrasare #alimente #grasimi #bauturi carbogazoase #kilograme in plus

Obiceiuri care te ingrasa

Foarte multa lume crede ca doar alimentele cu multe grasimi contribuie la acumularea de kilograme in plus . Acest lucru este total gresit. Caloriile sunt cele care ne ingrasa. De cele mai multe ori, alimentele sarace in grasimi au la fel de multe calorii ca si variantele cu grasimi.

Este astfel foarte important sa stii cate calorii consumi zilnic si sa eviti in general produsele cu mult zahar, care au un continut caloric ridicat.

Iata mai jos cateva obiceiuri daunatoare pentru silueta ta:

Consumi alimente "sarace in grasimi". Aceste produse contin intradevar mai putine calorii, insa aceste calorii sunt inlocuite cu carbohidrati care se digera rapid si care cresc nivelul de zahar din sange . Daca eviti consumul acestor produse vei stoca mai putine grasimi si vei manca mai putin la urmatoarele mese.

Nu apelezi la un medic nutritionist. Daca vrei sa slabesti sau sa adopti un stil de viata sanatos, sfatul unui medic nutritionist este foarte important. Acesta te va ajuta sa mananci corect, sa alegi alimentele potrivite stilului tau de viata si nevoilor nutritionale.

Dormi prea putin sau prea mult. Persoanele care dorm mai putin de 6 ore pe noapte sunt predispusi mult mai mult la acumularea de grasime in jurul taliei. Acelasi lucru se aplica si celor care dorm mai mult de 8 ore pe noapte. Incearca sa dormi in jur de 7 - 8 ore pe noapte. Acest lucru te va ajuta sa iti controlezi apetitul.

Consumi bauturi carbogazoase . Consumul a doua bauturi carbogazoase pe zi duce la acumularea de kilograme in plus si creste riscul de obezitate. De asemenea, nici bauturile fara zahar nu sunt bune. Acestea contin indulcitori artificiali, care au acelasi efect negtiv supra sanatatii ca si zaharul. Indulcitorii artificiali maresc si apetitul.

Sari peste mese. Acest obicei este foarte nesanatos si duce chiar la obisezitate. Este foarte important sa nu eviti micul dejun, care trebuie sa fie cea mai importanta masa a zilei. Aceasta masa a zilei iti ofera o mare parte din energia de care ai nevoie pentru prima parte a zilei. De asemenea, saritul peste mese incetineste metabolismul si stimuleaza foamea.

Mananci prea repede. Persoanele care mananca incet consuma mai putine calorii si se satura mult mai repede.

Petreci mult timp in fata televizorului. De cele mai multe ori, atunci cand ne uitam la televizor, obisnuim sa mancam ceva. In acest fel pierdem controlul caloriilor pe care le consumam, iar kilogramele in plus vor aparea imediat. Incearca sa gasesti si alte ocupatii atunci cand te uiti la tv.

Mananci din farfurii mari. Farfuriile mari contin o cantitate mai mare de mancare si, deci, si de calorii. Organismul tau va acumula astfel mult mai multe grasimi decat atunci cand mananci din farfurii mai mici.

Consumi paine alba. Produsele de panificatie din faina alba sunt extrem de procesate si nu aduc niciun aport nutritional organismului uman. Incearca sa inlocuiesti painea alba cu paine neagra sau din cereale integrale. Aceste produse contin mai multe fibre, care ajuta digestia.

Nu bei suficienta apa. Consumul de apa este extrem de important pentru intregul organism, nu numai pentru digestie. Cu cat esti mai bine hidratat cu atat de vei simti mai bine si vei fi mai slab. Pentru a amplifica beneficiile apei, adauga in pahar si cateva cuburi de gheata. Apa rece stimuleaza metabolismul, care va arde mult mai repede ggrasimile.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare