Dieta si nutritie

#metabolism #alimentatie #cofeina #grasimi #obiceiuri alimentare

Obiceiuri alimentare care incetinesc metabolismul

Pe masuram ce inaintam in varsta, metabolismul incetineste. Schimbarile hormonale, degenerarea musculara si stresul sunt doar cativa factori care duc la acumularea de grasimi. Exista insa numeroase strategii prin care poti avea un metabolism tanar.

Iata mai jos cateva greseli de alimentatie care incetinesc metabolismul:

 

Nu mananci suficient


Pentru a slabi este indicat sa reduci din consumul de calorii, insa nu trebuie sa exagerezi. Atunci cand mananci prea putin organismul reactioneaza in mod negativ, incetinind metabolismul. De asemenea, organismul incepe sa consume caloriile din muschi.

Incearca ca intr-o zi sa ai 3 mese principale si 2 gustari. O gustare nu trebuie sa depaseasca 150 de calorii. Mancarurile de mesele principale trebuie sa acumuleze in jur de 400 de calorii. De asemenea, un interval de 3 - 4 ore intre mese este optim pentru alimentatie. Nu vei flamanzi si in acelasi timp nu vei manca mai mult la masa de seara.
 

Eviti cofeina


Cofeina este un stimulent al sistemului central nervos. O ceasca mica de cafea pe zi te va ajuta sa stimulezi metabolismul si sa ai mai multa energie. Poti incerca si ceaiurile cu continut de cofeina. Antioxidantii din ceai ajuta si acestia la stimularea metabolismului.
 

Consumi carbohidrati rafinati


Incearca sa eviti carbohidratii rafinati, faina alba, produsele de panificatie si patiserie. Consuma paine si paste integrale, fructe si legume proaspete. Fibrele ajuta la stimularea digestiei si la arderea grasimilor.
 

Bei apa la temperatura camerei


Cercetatorii au descoperit ca apa rece stimuleaza metabolismul, ducand astfel la eliminarea grasimilor. Incearca sa bei zilnic 8 pahare de apa cu gheata.
 

Consumi alimente cu pesticide


Toxinele si substantele chimice pe care le contin anumite alimente intervin in procesele organismului uman. Acestea pot incetini procesul de metabolizare si eliminare a grasimilor din organism.

Exista si anumite pesticide care pot favoriza depunerea de grasimi. Inainte de a consume fructele si legumele proaspete spala-le bine.

Evita consumul de mere, pere, piersici, ardei, nectarine, capsuni, cirese, struguri si salata verde din import care au cantitati mari de pesticide.
 

Nu consumi suficiente proteine


Proteinele reprezinta o componenta importanta a alimentatiei zilnice. Organismul uman are nevoie de proteine pentru a mentine masa musculara . Adauga in dieta ta zilnica carnea slaba de pasare sau vita, nuci sau iaurturi degresate.
 

Eviti alimentele cu fier


Alimentele bogate in fier sunt esentiale pentru oxigenarea muschilor si pentru arderea grasimilor. Pana la menopauza, femeile pierd cantitati mari de fier in timpul menstruatiei.

Este astfel poate important sa mentii un nivel optim de fier in organism. Consuma scoici, carne macra, fasole, cereale si spanac.
 

Nu consumi suficiente vitamine


Vitamina D este esentiala pentru regenerarea tesutului muscular. In timpul dietelor drastice, o mare parte din aceste tesuturi sunt distruse.

Pentru a restabili nivelul optim de vitamina D, consuma somon, ton, creveti, tofu, lapte, cereale si oua.
 

Consumi prea mult alcool


Atunci cand mergi la o petrecere consuma doar o singura bautura alcoolica . Aceste bauturi contin cantitati mari de zahar, care stimuleaza productia de grasimi.
 

Nu consumi suficiente lactate


Deficienta de calciu incetineste metabolismul. Incearca sa consumi lactate degresate in fiecare zi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare