Dieta si nutritie

# produse de slabit #mihaela bilic #nutritionist

Nutritionistul Mihaela Bilic atrage atentia asupra produselor de slabit: "Nu mai cheltuiti bani pe promisiuni desarte"

Cand te lupti cu kilogramele in plus si vrei neaparat sa slabesti apelezi la tot felul de diete si produse de slabit. Si ai de unde alege. De la biscuiti fara zahar, alimente bio sau vegane si alte produse scumpe care promit calorii putine.

Nitritionistul Mihaela Bilic. atrage, insa atentia si sustine ca de cele mai multe ori tentatia de a da banii pe batoane de slabit si ciocolata fara zahar nu are niciun beneficiu asupra organismului.

"In lupta noastra eterna cu kilogramele in plus, suntem dispusi sa cumparam orice produs pe al carui ambalaj exista o promisiune cat de mica legata de slabit. Fara sa stam prea mult pe ganduri cheltuim cu nonsalanta bani multi pe batoane de slabit, biscuiti fara zahar sau ciocolata diet chiar daca gustul si calitatea lor sunt indoielnice. Pe principiul "sufera baba la frumusete”, inghitim cu noduri tot felul de amestecuri dubioase, lipicioase si cleioase - ca atunci cand vrei sa slabesti, doar nu vrei sa-ti si placa," a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

"Marketing rafinat pentru cumparatori naivi sau neatenti"

Medicul nutritionist adauga ca precizarile de pe eticheta precum "fara zahar" sau "de slabit" e doar strategie de marketing rafinat.

"Amuzant este ca nu doar gustul lasa de dorit, ci si continutul, mai ales cel caloric: orice produs asa-zis de slabit are acelasi numar de calorii, daca nu chiar mai multe, fata de varianta clasica, obisnuita. Fie ca e vorba de biscuiti, ciocolata sau napolitane, valoarea energetica este departe de a fi "light."


Atunci cum de scrie pe eticheta "fara zahar" sau "de slabit"? Marketing rafinat pentru cumparatori naivi sau neatenti. 

Da, exista 2 categorii de "victime" cand vine vorba de slabit repede:
naivii, care cred ca simplul consum al acestor produse garanteaza topirea kilogramelor in plus, fara sa se gandeasca ca nu poti manca toata viata batoane dulci in loc de ciorba sau tocanita (care apropo, au mai puţine calorii!)
•neatentii care omit sa citeasca ingredientele si tabelul nutritional de pe ambalaj- atunci ar observa ca zaharul a fost inlocuit cu maltitol (un poliol de zahar care nu creste glicemia, dar ingrasa la fel), cantitatea de grasime e de multe ori mai mare (altfel nu pot fi legate ingredientele), iar caloriile sunt din belsug," a mai scris nutritionistul.

Sfatul nutritionistului

Mihaela Bilic le da si un  sfat celor care apeleaza la prodesele de slabit.

"Care e sfatul meu? Nu mai cheltuiti bani grei pe promisiuni desarte. Puteti slabi cu mancarea voastra gustoasa injumatatind portia. Uitati de biscuiti fara zahar si batoane de slabit, faceti-va pofta de dulce cu o prajitura buna (mini) sau o ciocolata de calitate din cand in cand. Putin si bun, asta sa va fie deviza! si culmea e ca o sa faceti si economie. Si la bani, si la calorii," a notat Mihaela Bilic. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare