Dieta si nutritie

#linte #oua #alimente #alimentatie #carne #tofu #dieta fara carne #inlocuire carne

Doresti sa renunti la carne? Iata cu ce o poti inlocui!

In conditiile in care nutritionistii sustin ca cea mai sanatoasa dieta este cea care combina echilibrat vitaminele si mineralele din legume si fructe cu proteinele si fibrele din carne, adoptarea unei diete fara carne poate deveni o problema pentru sanatatea ta.  Daca planuiesti sa renunti la consumul de carne, este important sa ai in vedere cateva alternative sanatoase si bogate in substantele nutritive pe care sa le consumi.

1. Tofu

Tofu este o branza vegetariana care poate tine cu succes locul carnii in preparatele tale preferate. Este preparata din soia, un alt aliment considerat alternativa sanatoasa pentru carne, si contine cantitati importante de proteine. In plus, este un aliment versatil, potrivit atat in salate, cat si in tocanite sau in preparate la gratar.

2. Linte

Lintea este un alt aliment care poate inlocui cu succes carnea in dieta ta, intrucat cotine aproape toate substantele nutritive care se regasesc in ea. In plus, este mult mai sanatoasa decat orice tip de carne. Cu ajutorul unei diete vegetariene bogate in linte, organismul nu "simte" lipsa carnii si functioneaza la cote maxime in fiecare zi.

3. Oua

Daca ai renuntat doar la carne, dar nu si la produsele obtinute de la animale - lapte, oua etc. -, le poti lua in considerare pentru a suplini lipsa proteinelor si a altor substante nutritive din dieta vegetariana. Ouale sunt printre alimentele care pot compensa cel mai bine deficientele lasate in organism de carne, intrucat sunt bogate in proteine de cea mai buna calitate, dar si fibre, calciu si alte substante cu rol esential in organism.

4. Seminte de dovleac

Foloseste semintele de dovleac pe post de gustari in dieta ta vegetariana, iar organismul tau nu va simti lipsa produselor carnivore. Contin proteine si substante hranitoare esentiale, dar trebuie consumate cu precautie, intrucat sunt foarte calorice.

5. Branza cottage

Branza cottage este unul dintre lactatele cele mai bogate in proteine si in alte substante nutritive satioase, care ajuta la buna functionare a organismului. Este substitut satios si sanatos al carnii si poate fi adaugata atat in preparatele cu legume, cat si in cele cu cereale sau fructe.

Sursa foto: Xhorni.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare