1. Tofu
Tofu este o branza vegetariana care poate tine cu succes locul carnii in preparatele tale preferate. Este preparata din soia, un alt aliment considerat alternativa sanatoasa pentru carne, si contine cantitati importante de proteine. In plus, este un aliment versatil, potrivit atat in salate, cat si in tocanite sau in preparate la gratar.
2. Linte
Lintea este un alt aliment care poate inlocui cu succes carnea in dieta ta, intrucat cotine aproape toate substantele nutritive care se regasesc in ea. In plus, este mult mai sanatoasa decat orice tip de carne. Cu ajutorul unei diete vegetariene bogate in linte, organismul nu "simte" lipsa carnii si functioneaza la cote maxime in fiecare zi.
3. Oua
Daca ai renuntat doar la carne, dar nu si la produsele obtinute de la animale - lapte, oua etc. -, le poti lua in considerare pentru a suplini lipsa proteinelor si a altor substante nutritive din dieta vegetariana. Ouale sunt printre alimentele care pot compensa cel mai bine deficientele lasate in organism de carne, intrucat sunt bogate in proteine de cea mai buna calitate, dar si fibre, calciu si alte substante cu rol esential in organism.
4. Seminte de dovleac
Foloseste semintele de dovleac pe post de gustari in dieta ta vegetariana, iar organismul tau nu va simti lipsa produselor carnivore. Contin proteine si substante hranitoare esentiale, dar trebuie consumate cu precautie, intrucat sunt foarte calorice.
5. Branza cottage
Branza cottage este unul dintre lactatele cele mai bogate in proteine si in alte substante nutritive satioase, care ajuta la buna functionare a organismului. Este substitut satios si sanatos al carnii si poate fi adaugata atat in preparatele cu legume, cat si in cele cu cereale sau fructe.
Sursa foto: Xhorni.com