Dieta si nutritie

# consum banane #alimentatie #banane #sanatate

Nu consuma niciodata banane daca suferi de aceasta boala! Este foarte riscant!

 

Bananele sunt fructe iubite de multe persoane. Acestea sunt si foarte sanatoase, prin comparatie cu alte fructe, continand cantitati mare de proteine, fosfor, vitamine si minerale. Acestea mai sunt bogate si in potasiu si fibre.

 

 

Potrivit studiilor efectuate de-a lungul timpului, s-a dovedit ca bananele reduc presiunea arteriala. Este suficient sa consumi doua banane pe zi, iar tensiunea arteriala va scadea cu 10%. Zece banane pe zi pot reduce presiunea sangelui aproape la fel de mult ca medicamentele, gratie potasiului continut.

Persoanele care au presiunea arteriala scazuta trebuie sa consume bananele cu moderatie. Maxim una pe zi, pentru a nu-si agrava problemele.

Pe langa acest lucru, bananele au un continut mare de zaharuri si contin multe calorii. De aceea sunt de evitat de persoanele care tin diete. Din pacate, insa, banana nu este fructul perfect, cel putin in unele cazuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului