Dieta si nutritie

#dieta stricta #regim slabit #dieta #regim

Nu ai timp sa tii o dieta stricta? Iata cum poti sa slabesti altfel!

Lucrezi mai mult de zece ore pe zi, nu ai timp sa iei mese regulate la serviciu si nici sa gatesti? Esti proaspat mamica si nu poti urma o dieta? Ei bine, daca vrei cu orice chip sa scapi de kilogramele in plus, mereu exista solutii care iti vor fi de folos. Iata cateva dintre acestea.

Scapa de toata mancarea junk food din bucatarie

Un prim pas este sa scapi de toate alimentele de tip junk food, de la bomboane, prajituri, chipsuri pana la biscuiti cu crema si inghetata. "Cand esti grabit si presat de timp, esti mult mai tentat sa apelezi la aceste mancaruri, in loc sa alegi o mancare sanatoasa, fapt care te impiedica sa slabesti", declara nutritionista Alissa Rumsey, de la Academia Americana de Nutritie si Diabet, pentru womenshealthmag.com. Pune in primul raft al frigiderului numai alimentele sanatoase, precum un iaurt, ca sa nu fii tentat sa alegi o conserva, plina de calorii.

Mergi pe jos

Daca nu ai timp sa iti petreci o ora la sala de sport, poti face miscare si in alt mod. Daca mergi cu mijloacele de transport in comun la serviciu, coboara cu o statie inainte, iar restul distantei parcurge-o pe jos, in pas grabit.

In cazul in care mergi cu masina, gaseste un loc de parcare la o distanta mai mare de birou. Fa-ti timp si seara, macar 10 minute, pentru cateva exercitii de aerobic. Ai grija sa dormi opt ore pe noapte, deoarece odihna este foarte importanta in procesul de slabire.

Gateste macar in weekend

Oricat de ocupat ar fi oricine, macar in weekend, gaseste cateva ore pentru gatit. Foloseste acele ore pentru a prepara feluri de mancare sanatoasa, pe care le poti tine cateva zile la frigider, astfel incat sa poti lua si la serviciu.

Poti face o supa de varza sau legume la cuptor cu piept de pui la gratar. Fa-ti si provizii de legume si fructe proaspete, pe care le poti servi drept gustare, in timpul saptamanii. Fii pregatit si pentru momentul in care simti nevoia de ceva dulce, mai ales daca ai tendinta sa mananci dulciuri cand treci printr-o perioada stresanta. Inlocuieste prajitura cu o patratica de ciocolata.

Pentru momentele in care simti nevoia sa mananci ceva, chiar daca inca nu a venit ora mesei, bea o cana cu ceai verde sau o cafea fara zahar sau mananca un mar sau o portocala.

Sursa foto:womensonlinemagazine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare