Nutritionistul Mihaela Bilic a dezvaluit acest secret. Intr-o postare pe Instagram, expertul in sanatate a explicat care este momentul perfect cand poti manca desertul fara sa iti faci griji de acumularea de kilograme.
„Desertul mancat la sfarsitul mesei ingrasa mai putin decat atunci cand e mancat pe burta goala. Cand e vorba de fainoase si dulciuri nu doar numarul de calorii conteaza, ci si viteza cu care glucoza/carbohidratii trec in sange. Este asa numitul indice glicemic, care masoara cresterea glicemie in sange dupa o masa cu glucide. Si cu cat cresterea este mai mare si mai brusca, cu atat produsul respectiv ingrasa mai tare.
Zaharul dintr-un desert, de exemplu, se absoarbe mai rapid si mai mult daca stomacul este gol. Cand prajitura este mancata la sfarsitul mesei, zaharul se amesteca cu restul alimentelor si viteza cu care trece in singe este mai mica. Nu este recomandat sa consumam dulciuri inafara meselor, sub forma de gustare, tocmai pentru ca produc o descarcare brusca de insulina, hormonul care transforma rapid caloriile din zahar in grasime de rezerva”, a scris Mihaela Bilic, pe pagina sa de Instagram.