Inghetata poate fi un aliat pentru silueta chiar si in mijlocul verii, atata timp cat alegi varianta potrivita. Dr. Mihaela Bilic dezvaluie care este desertul racoritor ideal in zilele caniculare – unul care nu ingrasa si aduce satisfactie gustativa, fara regrete.
Desertul favorit al romanilor in sezonul cald ramane inghetata. Aromata, dulce si racoritoare, ea aduce un moment de rasfat instant. Pentru cei preocupati de greutate, Dr. Mihaela Bilic aduce vesti bune: exista sortimente de inghetata care pot fi consumate fara teama kilogramelor in plus.
Intr-o postare recenta pe Facebook, dr. Bilic a subliniat importanta alegerii corecte: „Sortimentele cu peste 25% grasime si zahar adaugat trebuie evitate”, a precizat ea. In schimb, sunt de preferat cele cu mai putin de 20% grasime si cu zaharuri provenite din fructe.
„Ancheta pe eticheta: inghetata. Cum sa faci diferenta intre inghetata-prajitura si inghetata-racoritoare? Verificati continutul de zahar si de grasime de pe eticheta si veti vedea ca exista sortimente care ajung pana la 38% zahar. Si da, avem inghetata pe bat cu numai 68 de calorii pe bucata, dar si cu 270 de calorii. Alegeti dupa cum va permite silueta”, afirma nutritionista.
Ce inghetata poti manca fara sa te ingrasi
Favorita verii, conform dr. Bilic, este inghetata pe bat cu ananas si capsuni – doar 96 kcal/100g si doar 5% grasime. O portie de 70g aduce in jur de 68 kcal, ceea ce o face ideala pentru o dieta hipocalorica. Acest desert este bogat in apa, usor de digerat si nu incarca organismul cu „calorii goale”.
„La capitolul grasime am gasit inghetate care nu au aproape deloc grasime, acelea care se apropie mai mult de consistenta unui sorbet. Adica sunt un fel de suc de fructe, cu un pic de inghetata de vanilie. Atentie, indiferent ca este cu caramel sau cu mango, sa nu credeti ca daca e cu fructe inseamna ca e sarac in calorii.”
Pentru cei care prefera inghetata facuta acasa, dr. Bilic recomanda un produs simplu, cu o lista scurta de ingrediente, fara toppinguri, sosuri sau frisca vegetala. Cu cat e mai simpla compozitia, cu atat mai sanatoasa este inghetata.