Dieta si nutritie

#mic dejun #slabit #alimentatie

Micul dejun care te ajuta sa slabesti de doua ori mai repede. Ce alimente trebuie sa contina

Vrei sa slabesti, insa ai obosit sa tii dieta restrictive, care au un efect temporar? Cercetatorii au descoperit ca micul dejun joaca un rol foarte important in ceea ce priveste pierderea kilogramelor. Consumul anumitor alimente poate accelera metabolismul si arderea grasimilor, dar reduce in acelasi timp si pofta de dulce cu pana la 60%.

 

Este vorba despre alimentele bogate in proteine: oua, peste sau produse lactate. Potrivit unui studiu, cu cat mananci mai multe calorii dimineata, cu atat mananci mai putin pe timpul zilei si astfel dublezi scaderea in greutate.

Studiul a fost realizat de Dr. Heather Leidy, care a analizat impactul pe care il are un mic dejun bogat in proteine asupra kilogramelor, comparativ cu un mic dejun normal.

Aceasta a observat ca in urma consumului de alimente proteice dimineata, pofta de mancare s-a redus cu 60%, iar satietatea a crescut cu 30%. De asemenea, grelina, un hormon produs de stomac ce este responsabil cu cresterea apetitului, a fost suprimata cu 20%. Nivelul grelinei creste inainte de masa, atunci cand iti este foame, si revine la normal dupa ce mananci, potrivit csid.ro.

Micul dejun folosit in studiul privind impactul asupra kilogramelor in plus a continut carne de vita, oua, produse lactate si alimente vegetale, in timp ce un mic dejun normal presupunea consumul de cereale obisnuite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare