Dieta si nutritie

#piele frumoasa #alimentatie sanatoasa #imbatranire prematura #mic dejun

Mic dejun pentru o piele frumoasa si sanatoasa

Micul dejun este principala masa a zilei, stimuleaza metabolismul si ofera energie. Este insa extrem de important si pentru o piele frumoasa si mereu tanara.

Nu doar cremele cu ingrediente asa-zis miraculoase pot face minuni cu tenul tau. Poti folosi cele mai sofisticate produse, daca insa nu faci schimbari din interior catre exterior, tenul tau va avea de suferit.

O dieta sanatoasa, bazata pe fructe, legume, cereale sau peste este ideala pentru un ten tanar, frumos si fara riduri, pentru o perioada lunga de timp.

Primul pas pentru ten frumos este sa incepi ziua corect, cu un mic dejun care sa iti ofere energie si nutrientii necesari pentru o piele radianta si proaspata.

Iata ce poti incerca la micul dejun:
 

Omleta cu rosii


Rosiile adauga savoare si suculenta unei banale omlete. Sunt insa extrem de benefice pentru piele. Rosiile sunt printre cele mai populare legume, preferate atat de adulti, cat si de copii.

Consumul de rosii previne arsurile solare, stimuleaza productia de colagen si reduce uscarea pielii.
 

Ovaz cu fructe si scortisoara


Pe langa beneficiile pentru sistemul cardiovascular, cereale de mic dejun su ovaz imbunatatesc si calitatea pielii. Alege variantele integrale, din plafar. Adauga scortisoara, fructe si miere.

Este indicat sa eviti cerealele din comert care contin cantitati foarte mari de zahar. Zaharul contrbuie la aparitia ridurilor si favorizeaza aparitia acneei.
 

frittata cu spanac


Frittata este o versiune mai stilata a rusticei omlete. Contine numeroase legume care imbunatatesc calitatea pielii. Vitamina A din spanac stimuleaza celulele pielii, care capata stralucire. Ouale sunt surse importante de proteine care contribuie la productia de colagen, ceea ce imbunatateste elasticitatea pielii .

De asemenea, spanacul este bogat in antioxidanti care protejeaza pielea de efectele nocive ale radicalilor liberi si previn imbatranirea prematura.
 

Smoothie de capsuni si kiwi


Daca dimineata nu ai foarte mult timp la dispozitie pentru un mic dejun consistent, amesteca cu blenderul cateva capsuni si kiwi si vei obtine o bautura energizanta, plina de vitamine si antioxidanti. Vitamina C din aceste fructe stimuleaza productia de colagen si previne aparitia ridurilor.
 

Clatite cu mere si nuca


In weekend este momentul sa te rasfeti cu o portie de clatite cu mere si nuci. Contin fibre alimentare, proteine si grasimi sanatoase, care fac din aceasta reteta o gustare ideala pentru micul dejun.

Nuci sunt o sursa importanta de acizi grasi omega 3 care stimuleaza sanatatea pielii.
 

Briose cu banane


Briosele cu ciocolata neagra si banane sunt delicioase si benefice pentru tenul tau. Ciocolata neagra mareste hidratarea pielii si previne aparitia ridurilor. Bananele contin nutrienti si vitamine esentiale pentru un ten frumos.
 

Sandwich cu somon si crema de branza


Principala cauza a unei pieli terne este lipsa de uleiuri din organism. Pentru a preveni acest lucru este indicat sa consumi alimente bogate in acizi grasi omega 3. Somonul este una dintre cele mai importante surse de astfel de grasimi sanatoase.

Somonul este ideal pentru sandwich-ul de dimineata, alaturi de paine integrala si crema de branza.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului