Dieta si nutritie

#sanatate #dieta #slabit #dieta slabit #dieta si nutritie #slabit fara dieta

Metode de a slabi fara dieta

Limitarea consumului de alcool si zahar si consumul de legume proaspete si supe sunt metode ideale pentru reducerea kilogramelor in plus fara a tine o dieta. Foarte important este sa mananci incet si la ore fixe si sa ai grija la sosurile si garniturile pe care le comanzi atunci cand iei masa in oras.

Iata cum poti slabi fara dieta:

Mananca incet si la ore fixe. Una dintre cele mai bune masuri de a slabi fara sa tii o dieta este sa mananci la ore fixe. De asemenea, este foarte important sa mananci incet si sa savurezi fiecare inghititura. Mesele linistite ofera o placere mai mare, iar portiile mici ajuta la eliberarea de hormoni ai satietatii.

Dormi mai mult. Inca o ora de somn in fiecare noapte ajuta la pierderea in greutate. Somnul ajuta la reducerea poftelor alimentare. Atunci cand dormim prea putin, apetitul este stimulat, ceea ce duce la o senzatie acuta de foame.

Consuma mai multe legume. Incearca sa consumi zilnic mai multe legume proaspete. In special la masa de seara este foarte important sa oferi organismului alimente usoare, bogate in vitamine si minerale necesare organismului. Consumul de legume este o metoda excelenta de a slabi mai rapid. Cantitatile mari de fibre si apa confera satietate si reduc grasimile.

Mananca mai multa supa. Supele sunt ideale pentru eliminarea kilogramelor in plus. Sunt bogate in vitamine si minerale esentiale pentru organism. In plus, contin multa apa care contribuie la hidratare. Consuma supe la inceputul mesei, deoarece ajuta la reducerea apetitului.

Alege cereale integrale. Cerealele integrale precum orezul brun, ovazul sau orzul si produsele obtinute din acestea sunt foarte sanatoase si satioase. Imbunatatesc nivelul de colesterol si sunt usor de digerat.

Renunta la bacon. La micul dejun sau la gustarea de la birou, evita sa consumi preparate sau sandwich-uri cu bacon. Baconul este bogat in grasimi si calorii. Este astfel indicat sa il inlocuiesti cu felii de rosii sau ardei, mustar sau branza.

Ai grija la pizza. Daca nu poti renunta la acest preparat savuros, incearca sa alegi sortimentele care contin mai multe legume decat carne. De asemenea, foloseste branza degresata sau mozzarella in locul branzeturilor mai grele si bogate in calorii.

Limiteaza consumul de zahar. Un pas important pentru reducerea caloriilor din alimentatia ta este sa inlocuiesti bauturile carbogazoase cu apa sau sucuri naturale. Zaharul este unul dintre dusmanii tacuti ai siluetei si sanatatii noastre, astfel ca produsele care contin zahar trebuie consumate cu moderatie.

Limiteaza consumul de alcool. Daca mergi la intalniri sau petreceri unde se consuma alcool, incearca sa consumi mai multe bauturi nonalcoolice si sa le limitezi pe cele cu alcool. Alcoolul contine mai multe calorii decat carbohidratii si stimuleaza apetitul alimentar.

Bea ceai verde. Consumul de ceai verde este o buna strategie de eliminare a kilogramelor in plus. Stimuleaza intreg organismul si accelereaza metabolismul, ceea ce duce la arderea mai rapida a caloriilor si grasimilor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului