Dieta si nutritie

#sanatate #mere #alimentatie #dieta si nutritie #mere de toamna

Merele de toamna iti intaresc organismul

Lunile de toamna sunt perfecte pentru incorpora in alimentatie mai multe mere. Merele sunt dulci, delicioase si contin numeroase substante benefice pentru organismul uman, precum fitonutrienti si antioxidanti puternici.

Merele si proprietatile lor benefice

Merele sunt unele dintre produsele naturii cu cele mai mari concentratii de antioxidanti. Antioxidantii sunt compusi naturali extrem de puternici care lupta impotriva a numeroase afectiuni. De asemenea, acesti compusi previn si trateaza efectele nocive ale radicalilor liberi. In plus, merele contin si pectina, o fibra alimentara, solubila apa, extrem de benefica pentru sistemul digestiv.

De ce sa mananci mai multe mere in aceasta toamna

Dinti albi si sanatosi. Merele nu inlocuiesc periuta de dinti, insa consumul de mere stimuleaza productia de saliva, ceea ce reduce cariile dentare si nivelul de bacterii din cavitatea bucala.

Alzheimer. Sucul de mere natural, proaspat preparat, lupta impotriva efectelor imbranirii asupra creierului. Persoanele care consuma regulat mere prezinta un nivel mai ridicat de neurotransmitatori cerebrali care tin la distanta bolile mentale, in special Alzheimer.

Parkinson. Persoanele care consuma in mod regulat mere si alte alimente bogate in fibre sunt mult mai protejati de boala Parkinson, decat cei care nu consuma. Parkinson este o afectiune caracterizata prin diminuarea nivelului de celule cerebrale care produc dopamina.

Cancer. Consumul de mere bogate in flavoinoide reduce riscul de cancer pancreatic. Coaja merelor contine substante puternice care inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Astfel, merele previn cancerul de ficat, colon, san si rect.

Diabet. Femeile care consuma chiar si un mar zilnic sunt mult mai putin predispuse la diabet. Merele contin cantitati mari de fibre dietetice care reduc pofta de dulciuri.

Colesterol. Fibrele solubile din mere reduc grasimile si nivelul de colesterol din sange si intestine.

Afectiuni cardiace. Deoarece reduc colesterolul, merele sunt benefice si pentru sistemulcardiac. Compusii naturali din mere reduc si depunerile de grasime din arterele sangvine si stimuleaza circulatia sangelui.

Diaree si constipatie. Daca ai astfel de probleme, fibrele solubile din mere sunt de mare ajutor. Ajuta la eliminarea toxinelor din organism si la reglarea tranzitului intestinal.

Hemoroizi. Hemoroizii sunt vene inflamate ale canalului anal, care pot fi extrem de dureroase. Nu pun viata in pericol, insa sunt extrem de incomozi. Sunt cauzati de presiunea mare din zona pelvisului si a zonei rectale, dar si de constipatie. Astfel, pentru a preveni astfel de probleme, consuma cat mai multe mere.

Greutate corporala. Multe probleme de sanatate sunt asociate cu kilogramele in plus. Printre aceste probleme se numara afectiunile cardiace, hipertensiunea, diabetul sau insomniile. Pentru a da jos cateva kilograme si pentru a-ti imbunatati sanatatea generala, consuma alimente bogate in fibre. Aceste alimente sunt sarace in calorii si foarte satioase.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului