Dieta si nutritie

#Jamie Oliver McDonald’s #fast-food #jamie oliver #burger

McDonald's isi schimba reteta! Jamie Oliver este „vinovat”!

Celebrul bucatar Jamie Oliver a castige procesul moral impotriva lantului de restaurante McDonald’s, reusit sa demonstreze ca produsele fast-food nu sunt comestibile.

Este prima victorie a lui Jamie Oliver de cand a initiat Campania „Food Revolution”, convingamd reprezentantii unuia dintre cele mai mari lanturi de restaurante fast-food sa renunte la un ingredient considerat a fi daunator pentru sanatatea oamenilor, relateaza dailymail.co.uk.

In cadrul mai multor emisiuni televizate, Jamie Oliver a demonstrat ca produsele McDonald’s sunt gatite intr-un mod nesanatos si ca se foloseste hidroxid de amoniu pentru prelucrarea carnei de vita, o substanta care se regaseste si in produsele de curatare a sticlei, datorita proprietatilor de a dizolva murdaria si grasimea.

Descoperirea facuta de talentatul bucatar a fost sustinuta si de microbiologul Geral Zirnstein, de la Departamentul de Agricultura al Statelor Unite. Acesta a recunoscut ca folosirea hidratului de amoniu in alimentatie trebuie interzisa.

Bucatarul mai spune ca McDonald’s foloseste carnea cea mai ieftina, cea destinata pentru caini.

In urma campaniei demarate de Oliver, reprezentantii McDonald’s au anuntat ca vor schimba reteta si vor elimina hidroxidul de amoniu din procesul de preparare a hamburgerilor.

“Este ca si cum am lua cel mai ieftin produs pentru caini si dupa procesare il dam oamenilor sa il consume”, a declarat Jamie Oliver.

Sursa foto: dezinteressante.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare