Dieta si nutritie

#marar #verdeata #dureri menstruale

Mararul indeparteaza durerile menstruale

Mararul, aceasta verdeata atat de delicioasa si aromata folosita foarte des in gastronomie , are beneficii nebanuite asupra sanatatii noastre. Fie ca il gatesti sau ca il mananci in stare proaspata, mararul poate fi considerat un adevarat medicament naturist, de mare pret pentru organismul uman.


Iata cateva dintre beneficiile pe care le are mararul asupra sanatatii noastre:


Ajuta digestia


Daca iti place mararul, nu ezita sa il folosesti la prepararea mancarurilor ori de cate ori ai ocazia. Uleiurile esentiale prezente in aceasta verdeata stimuleaza activitatea aparatului digestiv si activeaza secretia bilei.


Alunga insomnia


Din pacate, lipsa somnului este o problema cu care tot mai multe persoane se confrunta in ultima vreme. Asadar, afla ca ai ocazia sa scapi de aceasta problema cu un leac naturist: poti scapa de insomnii cu ajutorul mararului. Datorita uleiurilor esentiale continute, mararul actioneaza ca un sedativ si ofera o stare de liniste.


Indeparteaza sughitul


Sughitul este un fenomen foarte neplacut, indiferent de momentul in care se intampla. Cateva frunze proaspete de marar vor rezolva aceasta problema mai rapid decat ai crede, deoarece substantele continute au proprietatea de a relaxa diafragma.


Inlatura diareea


In principiu, diareea poate fi cauzata din doua motive: indigestie sau prezenta unor bacterii luate din alimente. Daca problema este cauzata de indigestie, atunci mararul cu siguranta poate ajuta datorita proprietatilor digestive pe care le are.


Ajuta in tulburarile menstruale


Flavonoidele (substante cunoscute pentru proprietatile lor antioxidante) continute de marar ajuta la indepartarea durerilor menstruale mai rapid decat orice medicament. Mesteca frunze proaspete de marar, zilnic, pe toata perioada ciclului menstrual si vei preintampina tulburarile mentruale.


Improspateaza respiratia


Ca si patrunjelul, mararul contine uleiuri esentiale care improspateaza respiratia. Mai mult decat atat, mararul are proprietati antioxidante si dezinfectate, ceea ce il face perfect pentru igiena orala. Daca ai posibilitatea, mesteca cateva frunzulite de marar si vei scapa de respiratie neplacuta.


Incetineste procesul de imbatranire


Mararul contine flavonoide substante similare estrogenului (un hormon feminin), astfel ca poate incetini procesul de imbatranire. Substantele continute au proprietatea de a infrumuseta aspectul pielii si de a mari, in mod natural, dimensiunea sanilor. Desigur, pentru rezultate cat de cat vizibile, este necesar un consum mai mare decat in mod obisnuit.


Alte beneficii


Consumul de marar ofera o stare de relaxare generala a corpului, previne crampele, ajuta la eliminarea gazelor, stimuleaza lactatia si reduce colicii bebelusului, imbunatateste libidoul si intareste dintii si oasele.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare