Dieta si nutritie

#dieta si nutritie #alimente sarate #alimente nesanatoase

Mancaruri sarate pe care trebuie sa le eviti

Trebuie sa urmezi o dieta in care sarea nu este recomandata decat in cantitati foarte mici? Atunci este indicat sa fii mai atent la alimentele pe care le achizitionezi din supermarket si pe care le consumi. Iata cateva dintre produsele pe care trebuie sa le eviti cu orice pret daca sarea nu are ce sa caute in dieta ta.


Alimente murate


Muraturile sau gogonelele sunt, pe cat de bune si delicioase, pe atat de pline de sare. La prepararea muraturilor se adauga cantitati exagerate de sare, astfel incat acestea sa se conserve cat mai bine. Este in regula daca consumi un castravecior murat o data pe saptamana, insa nu mai des de atat daca ai probleme de sanatate.


Branza


Este adevarat ca exista si sortimente de branza fara sare insa cele mai multe dintre branzeturi si lactate contin multa sare, tot in scopul de a se pastra conservate si intr-o stare comestibila pentru o perioada cat mai mare de timp. Uneori, chiar daca nu simti gustul sarat, branza tot contine foarte mult sodiu.


Chipsuri


Desi sunt gustoase si chiar satioase, chipsurile sunt infasurate intr-un strat subtire de sare si condimente. Evita chipsurile pentru ca pe langa o cantitate exagerata de sare, ele contin si alte substante care provoaca boli grave precum cancer sau Alzheimer.


Carne procesata


Sunca presata, slaninuta sau kaiserul sunt doar cateva dintre produsele de carne procesata care contin multa sare. Sarea este ingredientul de baza care prelungeste termenul de valabilitate al produselor procesate pe baza de carne. Evita-le pe acestea cat se poate de mult.


Mancarea conservata


Orice mancare gasesti in supermarket la raionului de conserve, trebuie sa stii ca este incarcata cu sare. Evident, acest lucru se intampla din acelasi motiv ca si in cazul carnii procesate: pentru a prelungii termenul de valabilitate. Dupa cum ai observat, multe dintre produsele la conserva nici macar nu sunt depozitate la frigider si totusi atunci cand le mananci, dupa o perioada lunga de timp, au un gust excelent.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare