Dieta si nutritie

#efecte consum carne #consum carne #carne rosie

Mananci multa carne? Iata ce ti se poate intampla!

Necesarul de hrana si dieta difera de la o persoana la alta. Organismul „cere” de cele mai multe ori ceea ce ii lipseste, insa e posibil ca noi sa ii dam mai mult decat ii trebuie. Asa se intampla si cu carnea. Ea este buna, insa in cantitati prea ridicate ar putea crea o serie de probleme.

 

Iata care sunt simptomele provocate de un consum prea mare de carne:

Somnolenta

Proteina este cunoscuta ca generatoare de energie, astfel ca vei fi surprinsa cand o dieta bogata in carne va avea efectul contrar. Adica te va molesi si te va face mai somnoroasa decat de obicei. Carnea nu se digera foarte usor, astfel ca nu iti va oferi un impuls imediat, nu te vei simti energica dupa ce ai mancat, ci exact pe dos.

Par si piele lipsite de stralucire

Daca exagerezi cu consumul de carne exista sanse mari sa omiti o serie de alte alimente importante. Vtamina C, care este rar intalnita in produsele de origine animala, joaca un rol important in formarea colagenului, o proteina care confera elasticitate pielii, parului, unghiilor, oaselor. In lipsa acestei vitamine, pielea devine aspra, uscata, iar parul ar putea sa iti creasca mai mult si mai des exact acolo unde nu iti doresti. Spre exemplu, pe fata. E important sa mananci legume si verdeturi zi de zi.

Raceli dese

Pielea nu este singurul loc unde vei vedea o efectul deficitului de vitamina C. Daca vezi ca nu poti sa birui o raceala, e posibil sa fie tot din lipsa vitaminei C si a aportului prea mare de proteine animale. Dieta keto, adica cea in care se consuma multa carne, te va determina sa consumi putine legume precum broccoli si ardei care contin substante nutritive menite sa combata raceala.

Constipatie

Carnea nu contine fibre pe care de obicei le obtii din fructe, legume si cereale integrale. Constipatia si crampele abdominale sunt unele dintre primele semne ale lipsei fibrelor. Consumul de fructe si legume reprezinta una dintre cele mai bune metode prin care sa asiguri aportul necesar de fibre si, implicit, sa combati constipatia.

Boli de inima

Un alt beneficiu al fibrelor este ca ajuta organismul sa absoarba colesterolul, protejandu-ti inima. Daca alegerile tale sunt mai degraba carnea rosie si mezelurile, in detrimentul cerealelor integrale si a altor surse de fibre, inima ta ar putea fi in pericol. Aceste tipuri de carne sunt bogate in grasimi saturate, care duc la o crestere a colesterolului "rau" (LDL) care, la randul sau, creste riscul aparitiei bolilor de inima.

Pietre la rinichi

Proteinele excesive pot avea un efect negativ asupra rinichilor. In mod specific, proteinele animale sunt pline de compusi numiti purine, care se descompun in acid uric. Prea mult acid uric creste riscul de forare a pietrelor la rinichi.

Crestere in greutate

Se tot vorbeste despre faptul ca proteinele sustin dezvoltarea musculaturii. Este adevarat ca organismul are nevoie de proteine ​​pentru reconstructia muschilor, insa prea multe proteine pot avea un efect secundar nedorit. Mai exact, proteina in exces se transforma in grasime, ceea ce poate avea ca rezultat cresterea in greutate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare