Dieta si nutritie

#micdejun #regim #nutritie #dieta #dieta slabit #regim slabit

Mananca pe saturate! Cum arata micul dejun satios care te ajuta sa slabesti rapid

Secretul slabirii rapide si sanatoase incepe la micul dejun, a carui componenta trebuie sa respecte cateva reguli esentiale pentru a te ajuta sa scapi rapid de kilogramele in plus. Primul aspect pe care trebuie sa il ai in vedere: continutul cat mai mare de proteine, care transforma prima masa a zilei intr-o metoda care-ti pune pofta de mancare in cui, de-a lungul zilei, si te face sa mananci mai putin!

Proteinele, secretul unui mic dejun satios

Proteinele merita un loc de cinste in meniul tau de la prima masa a zilei, mai ales atunci cand vrei sa slabesti, anunta un studiu recent prezentat la conferinta realizata de "American Society for Nutrition's Experimental Biology".

Primul pas in orice dieta de slabit consta in scaderea aportului zilnic de calorii, iar un mic dejun satios si sanatos te poate ajuta sa faci acest lucru in mod natural fara sa te infometezi ori sa resimti acest efort.

Cum arata micul dejun copios care te slabeste?

Cu cat preparatele consumate la micul dejun sunt mai bogate in proteine - oua, cereale integrale, carnati, lapte, clatite etc. - cu atat vei ramane satul mai mult timp, iar aportul de calorii zilnic va scadea in mod natural, ajutandu-te sa slabesti.

Nu uita ca prima masa a zilei intr-o dieta nu trebuie sa fie "light", precum cea de seara, de exemplu, ci consistenta si satioasa, pentru a-ti oferi energie pentru intreaga zi. Caloriile furnizate organismului la micul dejun nu se depun in straturi adipoase, intrucat sunt "arse" pe tot parcursul zilei.

Studiul prezentat de americani a evidentiat faptul ca un mic dejun consistent si bogat in proteine nu doar ca amana ora la care se ia pranzul, din cauza lipsei poftei de mancare, dar si diminueaza cantitatile de alimente consumate de-a lungul zilei. Femeile care au fost supuse experimentului si au consumat un mic dejun satios cu alimente bogate in proteine au prezentat un grad de satietate mai ridicat si au luat pranzul la mai multe ore distanta de micul dejun decat cele care au consumat alimente cu carbohidrati.

Legatura dintre consumul de proteine si scaderea aportului caloric este explicata prin faptul ca proteinele sunt mai greu digerabile de organism, ceea ce inseamna ca raman pentru mai mult timp in stomac si te mentin satul pe termen mai lung, dar te si ajuta sa te saturi mai repede la urmatoarea masa si sa mananci, astfel, mai putin.

Sursa foto: modniy.tv

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare