Fructele de maces se folosesc ca vitaminizant pentru persoanele anemice si convalescente. Continutul mare de vitamina C il au macesele in parg, cu pulpa inca tare. Uleiul semintelor de macese contine vitamina F (acizi esentiali: acidul linolic, acidul linoleic si acidul arahidonic). In macese se mai gasesc compusi terpenici, ca betulina, precum licopen (izomer al carotenului), pigment care le imprima culoarea rosie-portocalie
Semintele se folosesc ca diuretic, insa sunt benefice si in impiedicarea formarii de calculi renali sau in cazul inflamatiilor intestinale. Ceaiul de macese stimuleaza pofta de mancare, intareste imunitatea organismului si este vasodilatator. De asemenea, siropul de macese contribuie la mentinerea in stare buna de functionare a tuturor organelor interne si implicit a functiilor vitale.
Pe de alta parte, potrivit unui studiu din Germania, un medicament pe baza de macese ar putea pune capat suferintei prin care trec bolnavii de artrita. Dupa un tratament cu capsule pe baza de pudra de macese, pacientii care anterior au primit alte medicamente au raportat o imbunatatire a starii lor de sanatate.
Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.