Dieta si nutritie

#dieta #alimentatie #mihaela bilic #rosii #legume

Legumele cu care nu trebuie sa combini niciodata rosiile. Provoaca neplaceri grave

 

Rosiile sunt preferatele tuturor in special in sezonul estival. Sunt racoroase, contin putine calorii, insa specialistii in nutritie avertizeaza ca nu trebuie sa combinam rosiile cu anumite legume pentru ca ne putem confrunta cu probleme digestive grave.

Nutritionistii recomanda sa nu combina niciodata rosiile cu varza rosie. De asemenea, nici rosiile cu mazare nu sunt combinatie fericita pentru stomac.

De aemenea, nu este bine sa consuma rosii nici cu ceapa sau castraveti, desi multi dintre noi facem aceasta greseala atunci cand facem salata. Specialistii atrag atentia ca, potrivit formulei lor chimice, castravetii sunt alimente alcaline, iar rosiile sunt acidifiante, motiv pentru care in aceasta combinatie schimba PH-ul din stomac, lucru ce duce la neplaceri si chiar probleme serioase pe termen lung.

Totodata, rosiile combinate cu castraveti pot forma gaze intestin pentru ca formeaza saruri.

O alta combinatie foarte indragita de romani este cea de rosii cu branza, care nu este prea prietenoasa cu silueta. Nutritionistul Mihaela Bilic sustine ca foarte multe persoane obisnuiesc sa opteze pentru o felie de branza pe paine cu rosii, lucru complet gresit.

Branza este cea care ingrasa, indiferent de cantiatatea ei. Nutritionistul recomanda astfel, un consum de 80% rosii, combinat cu 20% branza, pentru a ne mentine silueta.

”Si da, puteti manca fara grija rosii cu branza, cu conditia ca rosiile sa ocupe 80% din farfuria voastra. Cu alte cuvinte puneti cateva cubulete de branza peste un castron de rosii. Si atentie la ulei, branza are deja grasimea inclusa”, spune Mihaela Bilic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare