Dieta si nutritie

#legume de primavara #beneficii legume

Legume de primavara care te intineresc

Primavara este momentul ideal pentru curatenia generala, atat a locuintei, cat si a organismului nostru. In acest anotimp putem incepe sa consumam alimente mai sanatoase, care sa ne ofere energia si nutrientii necesari.

Legumele, verdeturile si fructele pe care le gasim primavara in piete sunt extrem de benefice pentru organismul uman, ajuta la eliminarea toxinelor si la imbunatatirea calitatii pielii.
 

Consuma mai multe alimente verzi


In multe parti ale lumii, verdele este semnul distinctiv al sosirii primaverii. Mai mult soare inseamna mai multa clorofila, un component cheie care se gaseste in plante si care ajuta la captarea energiei solare.

Astfel, primavara este indicat sa consumi cat mai multe produse de culoare verde precum salata verde, spanac, rucola sau leurda. Consuma astfel de produse zilnic, sub forma de salate au alte preparate.
 

Consuma alimente usoare


Primavara este un sezon plin de culoare, lumina si verdeata. Pentru a celebra aceste lucruri este indicat sa evitam consumul de alimente grase si grele. Alimentele pe care le consumam in acest sezon trebuie sa ne ofere energie.

Evita sa mananci atunci cand nu iti este foame si nu incarca inutil sistemul digestiv. Profita de vremea frumoasa si insorita si fa plimbari lungi prin parc, in special atunci cand esti tentat sa consumi alimente calorice. In primavara asta, incearca sa te bucuri de mesele compuse din preparate usoare si energizante si evita-le pe cele care te obosesc.

Consuma alimente proaspete


Primavara aduce in piete o multitudine de verdeturi, fructe si legume, pline de savoare si vitamine. Incearca sa eviti consumul de produse congelate sau semipreparate si sa te bucuri de oferta naturii.
 

Alimente pe care sa le consumi in aceasta primavara


Sparanghel. Sparanghelul este o sursa importanta de acid folic, foarte important pentru dezvoltarea celulara. Doar 200 grame de sparanghel ofera peste 70% din necesarul zilnic de acid folic. Consumul de sparanghel este benefic si pentru sanatatea sistemului cardiovascular si previne defectele de nastere.

Mazare verde. Mazarea verde este bogata in vitaminele din complexul B, acid folic, proteine si carbohidrati. Ajuta la metabolizarea grasimilor din organism. Mazarea verde este bogata si in carotenoizi, printre care luteina si zeaxantina, care au puternice proprietati antioxidante, care imbunatatesc vederea si previn degenerarea maculara.

Spanac. Spanacul este o sursa importanta de vitamine si minerale, in special vitamina A, extrem de importanta pentru sistemul cardiovascular. O portie de 200 de grame de spanac ofera organismului peste 290% din necesarul zilnic de vitamina A. Contine si vitamina K, esentiala pentru sanatatea oaselor. De asemenea, spanacul are si proprietati antioxidante si ajuta la prevenirea cancerului.

Salata verde. Salata verde are un continut caloric extrem de redus, insa contine multe vitamine si minerale, in special vitamina C si betacaroten care reduc nivelul de colesterol si controleaza nivelul de zahar din sange.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare