Conopida, cartofii, dovleacul, fasolea sau broccoli sunt cateva dintre legumele de iarna pe care le poti folosi pentru a elimina kilogramele in plus. Contin cantitati importante de fibre, vitamine, minerale si nutrienti benefici pentru organismul uman. Sunt satioase si reduc senzatia de foame.
Cartofi
Chiar daca au o reputatie proasta, noi studii arata ca aceste legume ajuta in procesul de slabire. Cartofii sunt satiosi si potolesc foamea. Un cartof mediu are 110 calorii, astfel ca este ideal sa il consumi fiert sau copt. Pentru a slabi, este insa interzis consumul de cartofi prajiti.
Conopida
Cu doar 29 de calorii la 200 de grame, conopida este o leguma ideala pentru persoanele care isi doresc sa slabeasca. Preparata corespunzator, conopida este foarte satioasa si contine cantitati importante de fibre. Poate fi consumata sub forma de piure, la cuptor sau cruda, in diverse salate.
Varza creata
Varza creata este o sursa importanta de betacaroten, vitamina C si fitochimicale care intervin in procesul de sintetizare a enzimelor. De asemenea, varza creata ajuta la detoxifierea organismului si este ideala pentru cei care vor sa elimine cateva kilograme.
Poate fi consumata in supe, foarte indicate in regimul de slabire. Supele sunt satioase si contin numeroase vitamine si nutrienti, insa foarte putine calorii. Varza creata poate fi folosita si in salate, cu diverse sosuri dietetice, migdale, nuci sau branza slaba de vaci.
Dovleac
Dovleacul este bogat in betacaroten, potasiu, vitamine, acid folic, magneziu, calciu, fier si fibre. Intareste sistemul imunitar, protejeaza organismul de virusi si infectii, previne depunerea colesterolului, intarzie imbatranirea prematura, elimina toxinele din organism si previne constipatia.
Persoanele care vor sa slabeasca il pot consuma copt. Este foarte satios si gustos si contine putine calorii.
Varza de Bruxelles
Saraca in calorii si o sursa importanta de fibre alimentare , varza de Bruxelles poate fi consumata zilnic. Este frageda, cu un gust dulce si cotine numeroase vitamine, printre care A, C si K, dar si antioxidanti. Poate fi consumata in diverse salate.
Fasole
Fasolea este ideala in sezonul rece, pentru persoanele care isi doresc sa dea jos cateva kilograme. Este satioasa si inhiba poftele alimentare. Fasolea este bogata in fibre si nutrienti care controleaza nivelul de zahar din sange si reduc colesterolul.
Broccoli
Broccoli este una dintre legumele care contin cele mai mari cantitati de flavonoide. Pe langa faptul ca indeparteaza infectiile, flavonoidele curata vasele de sange si previn oxidarea colesterolului.
Broccoli intareste peretii vaselor de sange, reduce riscul de afectiuni cardiace si infarct. Aceste beneficii ale acestor legume sunt extrem de benefice pentru persoanele care sufera de obezitate. Broccoli ajuta si la detoxifierea ficatului , previne raceala si gripa , dar si numeroase tipuri de cancer.
Morcovi
Morcovul este o leguma cunoscuta pentru proprietatile sale de detoxifierea a organismului, reduce mercurul din sange si accelereaza eliminarea acestei substante nocive pentru organism. Potasiul din morcovi previne intarirea arterelor si reduce colesterolul.
Vitaminele din morcovi au proprietati antiimbatranire si ajuta la imbunatatirea calitatii pielii. Sunt ideali si in procesul de slabire, contin putine calorii si sunt satiosi.