Dieta si nutritie

#usturoi cancer # beneficii usturoiu #usturoi #cancer #legume

Leguma care distruge 14 tipuri de celule canceroase! Tu o consumi?

O leguma banala, pe care toata lumea o are in casa, nu este doar delicioasa in preparate insa are multiple beneficii pentru sanatate.

 

Recent, in urma unui studiu finantat de Institutul coreean de Planificare si Evaluare a tehnologiilor s-a descoperit ca usturoiul incoltit este mai bogat in antioxidanti, decat usturoiul clasic. Potrivit studiului condus de cercetatorul si dr. Jong-Sang Kim arata ca germinarea schimba metabolismul usturoiului in raport cu usturoi proaspat. Dupa cinci zile de incoltire, bulbii de usturoi aveau un indice de antioxidanti mult mai mare comparativ cu bulbii neincoltiti (cateii de usturoi in stare clasica, pe care-i consumi adesea).

Usturoiul incoltit s-a dovedit a fi eficient in distrugerea a 14 de tipuri de celule canceroase, inclusiv cele responsabile pentru cancerul cerebral, pulmonar, de san si pancreatic. Dar asta nu este tot. Cu fitochimicalele sale, usturoiul incoltit devine de doua ori mai eficient pentru combaterea accidentelor vasculare cerebrale, precum si eliminarea radicalilor liberi, responsabili pentru imbatranirea precoce si inflamatii, scrie realitatea.net.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare