Recent, in urma unui studiu finantat de Institutul coreean de Planificare si Evaluare a tehnologiilor s-a descoperit ca usturoiul incoltit este mai bogat in antioxidanti, decat usturoiul clasic. Potrivit studiului condus de cercetatorul si dr. Jong-Sang Kim arata ca germinarea schimba metabolismul usturoiului in raport cu usturoi proaspat. Dupa cinci zile de incoltire, bulbii de usturoi aveau un indice de antioxidanti mult mai mare comparativ cu bulbii neincoltiti (cateii de usturoi in stare clasica, pe care-i consumi adesea).
Usturoiul incoltit s-a dovedit a fi eficient in distrugerea a 14 de tipuri de celule canceroase, inclusiv cele responsabile pentru cancerul cerebral, pulmonar, de san si pancreatic. Dar asta nu este tot. Cu fitochimicalele sale, usturoiul incoltit devine de doua ori mai eficient pentru combaterea accidentelor vasculare cerebrale, precum si eliminarea radicalilor liberi, responsabili pentru imbatranirea precoce si inflamatii, scrie realitatea.net.
Sursa foto: pixabay.com