Limonada a fost considerata o bautura racoritoare si tonica inca din cele mai indepartate tipuri iar beneficiile acesteia sunt recunoscute si astazi. Uleiul esential continut de
lamaie este forte bun pentru a racori intregul organism. Sucul de
lamaie in combinatie cu apa si zahar este bun de baut atunci cand avem febra. Cand temperatura corpului este ridicata, fie din cauza soarelui sau din alte motive, este necesar sa bem o bautura cat se poate de naturala pentru a preveni deshidratarea. Si pentru ca zaharul nu este un ingredient prea sanatos, cea mai buna alegere ar fi in acest caz mierea. Limonada, obtinuta din amestecarea mierii cu sucul de
lamaie si apa este alegerea ideala mai ales pe timpul verii. Pentru a putea sa pastreze calitatea
lamailor si a le face sa se mentina proaspete pentro o perioada mai indelungata, majoritatea producatorilor de
lamaie le trateaza cu substante chimice si cu ceara. Din aceasta cauza este bine ca lamaile sa fie spalate inainte de a fi consumate.
Utilizate in medicina Lamaile sunt adesea folosite in medicina datorita continutului lor ridicat de vitamina C si acid citric. Sucul de
lamaie este foarte sanatos si nutritioniostii ne sfatuiesc sa-l consumam zilnic fie simplu sau sub forma de limonada. Sucul de
lamaie este recomandat celor care au , probleme reumatice, probleme cu , dar si pentru tratarea virozelor, gripei si racelii.
Lamaie pentru frumusete Lamaia este de asemenea un ingredient nelipsit din retetele de frumusete. Pulpa ramasa dupa stoarcerea lamaii este foarte buna pentru piele si are de asemena efect cicatrizant. Sucul de
lamaie in amestec cu apa si este foarte indicat in ingrijirea mainilor. De asemenea dupa o , ne puteam masa talpile cu suc de
lamaie. Efectul reconfortant se ve simti imediat. Sucul proaspat de
lamaie in amestec cu apa rece poate fi folosit pentru spalarea parului, oferindu-i acestuia stralucire
Trucuri Lamaile tinute la temperature camerei vor avea mai mult suc decat cele tinute la frigider. Inainte de a stoarce o
lamaie incercati sa o tineti putin in cuptorul cu microunde, dar nu foarte mult pentru a nu ajunge sa fiarba. Inainte de a stoarce
lamaie presati-o putin cu palma. Va fi mult mai usor de stors in final.