Dieta si nutritie

Lamaia, sursa de sanatate

Limonada a fost considerata o bautura racoritoare si tonica inca din cele mai indepartate tipuri iar beneficiile acesteia sunt recunoscute si astazi. Uleiul esential continut de lamaie este forte bun pentru a racori intregul organism. Sucul de lamaie in combinatie cu apa si zahar este bun de baut atunci cand avem febra. Cand temperatura corpului este ridicata, fie din cauza soarelui sau din alte motive, este necesar sa bem o bautura cat se poate de naturala pentru a preveni deshidratarea. Si pentru ca zaharul nu este un ingredient prea sanatos, cea mai buna alegere ar fi in acest caz mierea. Limonada, obtinuta din amestecarea mierii cu sucul de lamaie si apa este alegerea ideala mai ales pe timpul verii. Pentru a putea sa pastreze calitatea lamailor si a le face sa se mentina proaspete pentro o perioada mai indelungata, majoritatea producatorilor de lamaie le trateaza cu substante chimice si cu ceara. Din aceasta cauza este bine ca lamaile sa fie spalate inainte de a fi consumate. Utilizate in medicina Lamaile sunt adesea folosite in medicina datorita continutului lor ridicat de vitamina C si acid citric. Sucul de lamaie este foarte sanatos si nutritioniostii ne sfatuiesc sa-l consumam zilnic fie simplu sau sub forma de limonada. Sucul de lamaie este recomandat celor care au , probleme reumatice, probleme cu , dar si pentru tratarea virozelor, gripei si racelii. Lamaie pentru frumusete Lamaia este de asemenea un ingredient nelipsit din retetele de frumusete. Pulpa ramasa dupa stoarcerea lamaii este foarte buna pentru piele si are de asemena efect cicatrizant. Sucul de lamaie in amestec cu apa si este foarte indicat in ingrijirea mainilor. De asemenea dupa o , ne puteam masa talpile cu suc de lamaie. Efectul reconfortant se ve simti imediat. Sucul proaspat de lamaie in amestec cu apa rece poate fi folosit pentru spalarea parului, oferindu-i acestuia stralucire Trucuri Lamaile tinute la temperature camerei vor avea mai mult suc decat cele tinute la frigider. Inainte de a stoarce o lamaie incercati sa o tineti putin in cuptorul cu microunde, dar nu foarte mult pentru a nu ajunge sa fiarba. Inainte de a stoarce lamaie presati-o putin cu palma. Va fi mult mai usor de stors in final.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare