Dieta si nutritie

#cazeina #dependenta lactate #lactate #lapte

Lactatele creeaza dependenta la fel ca drogurile

Consumul de lactate are acelasi efect asupra creierului ca si drogurile, din cauza cazeinei continute de aceasta categorie de alimente. Substanta chimica din lacate poate stimula receptorii de opioide ai creierului, care sunt responsabili pentru aparitia adictiei, scrie Daily Mail.

Din dorinta de a afla care sunt produsele alimentare care au un efect asemanator drogurilor, cercetatorii de la Universitatea din Michigan au descoperit ca pizza este una dintre mancarurile care dau cea mai mare dependenta, in principal din cauza toppingului sau de branza.

”Cantitatea de grasime pare sa fie indicatorul predictiv de baza in ceea ce priveste alimentatia problematica, la nivel general, indiferent daca individul experimenteaza simptomele dependentei de mancare”, a declarat Erica Schulte, una dintre autoarele studiului.

Doctorul Neal Barnard, membru al Comitetului Fizicienilor pentru Medicina Responsabila, sustine ca substanta numita cazeina se dezintegreaza in timpul digestiei si elibereaza in organism cazomorfine, care dau o stare de placere si de bine la fel ca morfina. Unii cercetatori considera ca branza are o influenta atat de mare asupra corpului uman, incat o numesc “cocaina din lactate”, intrucat cazomorfinele chiar dau peste cap receptorii de dopamina si ”activeaza acel element de adictie”, conform nutritionistului Cameron Wells.

Potrivit Universitatii din Illinois, cazeina reprezinta circa 80% din proteinele pe care le contine laptele de vaca. Problema devine cu atat mai grava atunci cand vine vorba despre “branza de plastic:, excesiv procesata.

Nicole Avena, asistent universitar de farmacologie si sisteme terapeutice la scoala de Medici Ichan de la Mount Sinai, New York, si co-autor al studiului, explica importanta descoperirilor prin faptul ca acestea ar putea ajuta la modificarea felului in care este abordat tratamentul impotriva obezitatii. “Este posibil sa nu fie o simpla situatie de abtinere de la diverse alimente, ci, mai degraba, un proces care implica metode precum cele de renuntare la fumat, alcool si droguri”.

Sursa foto: nutritionistdhvanishah.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului