Dieta si nutritie

#alimentatie #obezitate #diabet

Junk-food-ul, la fel de periculos ca heroina

Mancarea de tip junk food poate fi la fel de periculoasa precum substante ca tutunul, alcoolul sau heroina. Mai exact, persoanele care consuma alimente junk food ajung sa fie dependente, sa manance compulsiv si sa devina irascibile atunci cand nu pot procura acest gen de mancare.


Acesta este rezultatul unui studiu recent realizat in Florida de catre cercetatorii de la Scripps Research.
Oamenii de stiinta au facut teste pe cobai, iar in urma studiului s-a constatat faptul ca soarecii au avut reactii similare cu cele ale dependentilor de heroina atunci  cand nu isi mai primeau portia de  junk food, dupa ce erau in prealabil obisnuiti cu aceasta.


Cercetatorii au impartit cobaii in trei grupuri separate. Primul grup de soareci a primit doar alimente sanatoase , al doilea grup a primit atat mancare sanatoasa , cat si mancare fast-food, iar cel de-al treilea grup a primind doar alimente procesate si foarte bogate in calorii si grasimi, dulciuri si snaks-uri.


In cazul primelor doua grupuri nu au existat efecte adverse asupra, insa cobaii din ultimul grup s-au ingrasat extrem de tare si au devenit dependenti.


Neurologul Paul Kenny, liderul cercetarii, a declarat ca specialistii au incercat sa le scoata din alimentatie produsele alimentare procesate, insa cobaii au refuzat categoric sa mai manance.


Potrivit specialistilor, se pare ca persoanelor care consuma mancare intens procesata li se deterioreaza anumite circuite din creier. Din cauza faptului ca aceste circuite devin mai putin receptive,  iar persoanele nu mai pot constientiza raul pe care aceste produse il provoaca asupra propriului organism, ele ajung sa manance in continuu, alimente bogate in grasimi si calorii, pana cand devin obeze.


In urma acestui studiu, medicul Paul Kenny a declarat ca este foarte adevarat ce au sustinut ani la rand persoanele obeze: mancarea de tip junk food creeaza dependenta si este foarte dificil, daca nu chiar imposibil, sa renunti la aceastea fara ajutor specializat.


Pe baza acestor fapte neurologul american a tras doua concluzii alarmante:

 

  • Pana in 2020, 8 din 10 barbati si 7 din 10 femei vor fi obezi;
  • Cazurile de boli de inima , diabet, accidente vasculare cerebrale vor creste exagerat de mult.



Sursa foto : faqs.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare