Dieta si nutritie

#lapte #pahar #piele #beneficii #antrenamente #vitamina d #dantura #hidratare

Iti place laptele? Lucruri inedite pe care este bine sa le stii!

Bogat in vitamine si minerale esentiale si parte a alimentatiei omului de mii de ani, laptele este cea mai hranitoare bautura. Din pacate, este adesea ocolit de majoritatea adultilor, in favoarea altor alimente si bauturi mai putin nutritive. Descopera care sunt calitatile si beneficiile laptelui si introdu-l in alimentatia ta zilnica!

1 Bautorii de lapte traiesc mai mult

In ciuda beneficiilor pe care le ofera sanatatii, laptele este rareori consumat de adulti in forma lui naturala. Insa oamenii de stiinta de la Universitatea Reading din Cardiff, Tara Galilor si Bristol, Anglia, arata ca laptele reduce riscul de deces cauzat de afectiunile cardiace cu peste 20%.

Cercetatorii au analizat peste 320 de studii privind consumul de lapte si au ajuns la concluzia ca laptele imbunatateste calitatea vietii, previne imbolnavirile si mareste rata de supravietuire in cazul unor boli severe.

2 Laptele imbunatateste calitatea danturii

Laptele este bogat in vitamina D si calciu, nutrienti importanti care ajuta la cresterea, dezvoltarea si intarirea danturii. Stiai insa ca laptele ajuta si la salvarea unui dinte deja cazut?

Daca este introdus imediat intr-un pahar cu lapte, dintele poate supravietui pana la cabinetul medicului stomatolog, care il poate fixa la loc. Cu cat ajungi mai repede la medic, cu atat sansele de a salva dintele sunt mai mari.

3 Laptele ofera energie dupa antrenamentele fizice

Rehidratarea dupa antrenamentele la sala de sport este foarte importanta, pentru a oferi organismului nutrientii si lichidele pierdute. Laptele este una dintre cele mai bune solutii de hidratare a corpului si un aliment care ofera vitamine si minerale esentiale.

In plus, laptele cu cacao, consumat dupa efort fizic, ofera mai multa energie decat bauturile energizante destinate sportivilor!

4 Baile de lapte imbunatatesc calitatea pielii

Datorita cantitatilor mari de grasimi care se gasesc in lapte, acest aliment ajuta la calmarea pielii iritate si la ameliorarea arsurilor provocate de soare. De asemenea, laptele hidrateaza si reduce mancarimile cauzate de anumite afectiuni ale pielii, precum eczema.

Asadar, atunci cand pielea ta are nevoie de hidratare in profunzime, fa o baie cu lapte gras de vaca.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare