Dieta si nutritie

#bauturi dietetice #nutritie #alimentatie #dieta #pericol bauturi dietetice

Iti plac bauturile dietetice? Iata la ce riscuri te supui

Preferate de persoanele supraponderale si de diabetici, sucurile acidulate fara zahar iti pot crea probleme mai tarziu in viata. Studii recente arata ca doua pahare de bauturi dietetice consumate zilnic iti pot provoca, dupa varsta de 50 de ani, un atac cerebral sau un infarct.

Bauturile dietetice sunt pline de aspartam

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor a declarat indulcitorul artificial aspartam drept un compus sigur pentru sanatatea oamenilor. Cu toate acestea nutritionistii de pe tot globul stramba din nas cand aud de racoritoare "light", ticsite cu aspartam.

Miguel Toribio Mateas, presedintele Asociatiei britanice pentru terapie nutritionala, considera ca efectele acestor bauturi dietetice pot fi dezastruoase pentru tine. "Nu ajuta la pierderea in greutate, duc la imbatranire prematura si distrug dintii", a declarat nutritionistul britanic.

Bauturile dietetice maresc riscul de infarct

Riscul de a suferi un infarct sau un atac cerebral dupa varsta de 50 de ani este cu 30% mai mare daca ai obiceiul de a consuma zilnic doua pahare de bauturi dietetice, considera specialistii de la Universitatea din Iowa. 60.000 de femei cu o medie de varsta de 63 de ani au fost incluse in cercetarea facuta de echipa de specialisti din Statele Unite. Riscul de deces din cauza unei boli de inima este de asemenea crescut daca obisnuiesti sa consumi constant bauturi dietetice: 50%.

Femeile sunt cele mai afectate de consumul de bauturi dietetice

Cercetatorii americani avertizeaza ca femeile trecute de varsta menopauzei sunt cele mai afectate de consumul regulat de bauturi dietetice. In opinia specialistilor, bauturile dietetice iti pacalesc pur si simplu creierul, aspartamul continut de acestea declansand in organismul tau nevoia de a consuma zahar.

Astfel, chiar daca iti ignori bautura dietetica din frigider, ajungi in cele din urma sa te indopi cu ciocolata, bomboane sau prajituri. Rezultatul este de-a dreptul dezastruos: metabolismul tau se deregleaza, arderea caloriilor nu se mai produce in mod eficient, iar silueta si sanatatea ta au de suferit.

Sursa foto: cosmopolitan.co.id

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare