Dieta si nutritie

#zahar #alimentatie sanatoasa #dependenta de zahar #alimente cu zahar

Invata sa scapi de dependenta de zahar

Te numeri printre persoanele care nu se mai pot opri din momentul in care incep sa consume ceva dulce? Probabil stii deja ca un consum prea mare de zahar iti va afecta intr-un mod negativ starea de sanatatea. De aceea este obligatoriu sa renunti la zahar sau, cel putin, sa reduci considerabil cantitatea de zahar consumata.

Pastreaza nivelul de zahar din sange stabil


Nu sari peste micul dejun, consuma proteine la fiecare masa si serveste masa la intervale regulate de timp. Toate aceste obiceiuri te vor ajuta sa stabilizezi nivelul de zahar din sange si, astfel, sa nu mai simti nevoie de a manca ceva dulce.

Studiile au demonstrat ca oamenii au tendinta sa consume zahar atunci cand le este foame, asa ca nu lasa prea mult timp sa treaca intre mese.
 

Nu transforma aceasta incercare intr-o dieta de slabit


In primul rand consumul de zahar nu era benefic pentru sanatatea ta. Abia apoi urmeaza efectele negative legate de dieta.

Totusi, nu incerca sa scapi de dependenta si sa slabesti in acelasi timp. In primele doua saptamani trebuie sa te concentrezi doar pe incercarea de a renunta la dulciuri, nu la o combinatie de lipsa de zahar, proteine si grasimi. Nu vei reusi nici sa scapi de dependenta de zahar si nici sa slabesti.

Atentie! Prima saptamana fara zahar iti va fi cea mai grea. In primele 7 zile poftele vor fi extrem de puternice, insa in acest timp nivelul de zahar din sange se va regla, iar creierul tau se va obisnui rapid cu aceasta cantitate.
 

Scapa de dulciurile din casa


Daca esti dependent de dulciuri, probabil ca ai in casa si la birou, prin diferite sertare, tot felul de ciocolatele, croisante sau batoane extrem de dulci. Arunca aceste produse sau da-le colegilor/prietenilor sa le manance, astfel incat sa scapi de tentatia care te inconjoara.
 

Consuma multe fructe


Fructele contin si ele zahar, insa cel putin zaharul din acestea este la un nivel redus si nu este atat de nociv oricum za cel din trestie de zahar, rafinat si toxic. Consuma multe fructe pentru a-ti controla pofta de dulce si pentru a grabi procesul de detoxifiere in acelasi timp.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului