Dieta si nutritie

#calorii #energie #paste #cereale #alimente #slabit #activitate fizica #portii mici

Invata sa numeri caloriile consumate pentru a slabi rapid!

Tu stii cate calorii consumi zilnic si care este impactul lor asupra organismului tau? Numararea caloriilor reprezinta o metoda eficienta de a-ti mentine greutatea actuala sau de a slabi, daca este cazul. Tine insa minte: orice dieta corecta presupune o combinatie intre consumul de alimente sanatoase si miscare!

Afla cate calorii este recomandat sa consumi

Numarul de calorii pe care trebuie sa le consumi pentru a-ti mentine greutatea actuala sau pentru a slabi depinde de o serie de factori precum sex, varsta, inaltime, greutate si nivelul de activitate fizica.

Organismul uman foloseste aproximativ doua treimi din caloriile pe care le consumi in fiecare zi doar pentru a functiona optim. Astfel, energia eliberata de calorii este necesara pentru functiile inimii si ale muschilor.

Restul de calorii consumate ofera energie pentru activitatile zilnice, precum mersul sau realizarea treburilor casnice.

Numara caloriile pe care le consumi

Pentru inceput, inregistreaza intr-un jurnal toate alimentele pe care le consumi zilnic, impreuna cu valoarea lor calorica. Foarte multe persoane nu sunt constiente de cantitatile mari de alimente pe care le consuma zilnic, insa dupa o astfel analiza, vei realiza ca trebuie sa faci anumite schimbari in alimentatia ta.

In plus, in acest fel vei invata sa fii mai atent la alimentele pe care le cumperi din comert, sa verifici ingredientele folosite si valoarea lor calorica.

Invata sa portionezi mancarea

Chiar daca nu vrei sa slabesti, anumite schimbari alimentare iti vor imbunatati sanatatea si starea de bine. Vei invata sa apreciezi mancarea si sa consumi calorii de calitate, din surse benefice pentru organismul uman.

De exemplu, portiile de paste, cereale sau iaurt este indicat sa nu depaseasca dimensiunea unei mingi de tenis, adica echivalentul unei cani. De asemenea, este indicat sa masori toate alimentele pe care le consumi, de la migdale si pana la feliile de paine.

Tot pentru a reduce consumul de calorii este bine sa folosesti farfurii de dimensiuni mai mici. La gustarile de peste zi consuma alimente sanatoase si nutritive, precum bastonase de morcovi si ardei, migdale si hummus.

Sursa foto: yahoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului