Dieta si nutritie

#alimentatie #dieta si nutritie #costuri mici

Invata sa mananci sanatos cu bani putini!

Majorarea pretului la alimente in timp de recesiune te poate determina sa cauti solutii pentru a restrange cheltuielile familiei. Una dintre acestea ar putea implica alegerea unor produse alimentare mai putin sanatoase, dar mai ieftine decat cele pe care le achizitionai anterior. Cum sanatatea ta si a familiei tale ramane cea mai importanta, iata cateva idei la care poti recurge pentru a manca sanatos cu bani putini!


1. Cumpara produse alimentare neprelucrate

Hrana in stare bruta este mai ieftina decat cea pregatita si gata pentru a fi consumata! De aceea, pentru a nu fi nevoit sa cumperi produse mai ieftine, dar mai putin sanatoase, alege sa mizezi pe alimente hranitoare, insa nepreparate. Spre exemplu, poti opta pentru carne cruda pe care sa o pregatesti acasa, in locul bucatilor de pui deja rotisat, de pilda.


2. Renunta la iesirile in oras si gateste acasa

Chiar daca a devenit o traditie in familia ta sa iesiti cel putin o data pe saptamana si sa luati masa in oras, pentru a face economii ar fi indicat sa reduceti frecventa iesirilor de acest tip si sa mizati pe pregatirea alimentelor acasa.


3. Cumpara cantitati mari de produse alimentare

Este drept ca perisabilitatea alimentelor este unul dintre motivele care te-ar putea impiedica sa cumperi cantitati mari de mancare la o singura sesiune de cumparaturi. Totusi, afla ca o buna parte dintre produsele proaspete - carnea, legumele etc. - poate fi pastrata perioade indelungate la congelator.

Asadar, in loc sa cumperi ingredientele necesare pentru masa familiei tale timp de o saptamana, profita de ofertele din magazine la diverse alimente si congeleaza-le pe cele pe care nu le gatesti in perioada imediat urmatoare.


4. Cumpara produse de sezon

Capsunele, strugurii, merele, perele, ardeii grasi, rosiile - toate legumele si fructele care se cultiva si in tara noastra sunt intotdeauna mai ieftine in sezonul in care abunda pe toate tarabele. Alege, asadar, sa te folosesti de fructele si legumele de sezon pentru a gati mancaruri delicioase si sanatoase pentru familia ta, facand si economii, in tot acest timp!


Sursa foto: getonlinegetontrack.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare