Inca un mit demontat: apa NU te ajuta sa slabesti. Iata explicatia

Dieta si nutritie

#studii #apa #hidratare #slabit #mit demontat

Inca un mit demontat: apa NU te ajuta sa slabesti. Iata explicatia

Daca aveai senzatia pana acum ca un consum ridicat de apa te ajuta sa slabesti, afla ca te inseli. Desi are multiple beneficii asupra sanatatii tale, conform unor studii recente, apa nu te ajuta sa scapi de kilogramele in plus. Iata care este explicatia oferita de cercetatori.

Cercetarile recente infirma eficienta apei in curele de slabire

Un studiu recent in domeniul sanatatii infirma faptul ca apa ajuta la slabit. Dr. Beth Kitchin de la Universitatea din Alabama, unul dintre cercetatorii implicati in studiu, considera ca un consum ridicat de apa nu reprezinta modalitatea perfecta de a scadea in greutate. De asemenea, potrivit acesteia, exista un numar redus de cazuri care au dovedit faptul ca persoanele care consuma apa au slabit; acesta este unul din miturile care se perpetueaza fara a avea, insa, vreun fundament.

"Nu spun ca apa nu este buna, dar un singur studiu a aratat faptul ca persoanele care au consumat mai multa apa au ars mai multe calorii", a precizat Beth Kitchin.

Asadar, cea mai buna metoda de a scapa de kilogramele in plus este sa consumi cat mai putine calorii. Dr. Kitchin recomanda consumul de fructe, legume si supe.

Alte mituri despre apa

Un alt mit, in care majoritatea oamenilor cred, este acela care vizeaza consumul a opt pahare de apa pe zi. "Da, este nevoie ca toata lumea sa bea cat mai multe lichide, dar nu trebuie neaparat sa fie doar apa. Nu exista studii care sa demonstreze faptul ca apa topeste grasimea, deci este in regula daca nu iti place apa", a mai adaugat Kitchin.

Alt mit raspandit vizeaza consumul de cafea, majoritatea considerand ca aceasta bautura deshidrateaza. Realitatea este cu totul alta, insa. Astfel, daca esti obinuit sa bei cafea, corpul tau se adapteaza la acest obicei si retine lichidul.

De asemenea, trebuie spus ca populara conceptie conform careia apa era mai sanatoasa secolul trecut nu este altceva decat un mit. Apa de acum un secol nu era nici mai poluata, nici mai sanatoasa decat cea din prezent - era doar diferita.

Desi este dificil de crezut, consumul de apa poate dauna sanatatii, iar asta din cauza plumbului din tevi. Acest metal greu are efecte nocive severe pe termen lung asupra organismului, afectand creierul, nervii si ficatul, mai ales in randul tinerilor.

Sursa foto: phentermine375.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare