Dieta si nutritie

In razboi cu ...caloriile!

Cursa caloriilor incepe inevitabil in supermarket, cand in fata ochilor nu vezi decat biscuiti, ciocolata si alte delicii dulci, in fata carora este foarte greu sa renunti.

 

Iata cateva sfaturi care sa te ajute in lupta impotriva caloriilor si de asemenea sa faci fata momentelor „dificile” de la cumparaturi :

Lista de cumparaturi

Este foarte important sa urmariti o lista de cumparaturi in functie de meniul stabilit sau de „un inventar ” al produselor de baza: orez, conserve de legume si de peste, compoturi, condimente, legume si fructe proaspete, lactate, oua, carne de pui.

Banii

Nu luati la voi bani mai multi decat atatia cati va sunt necesari pentru cumparaturile din lista: astfel nu veti fi tentati sa cheltuiti decat cat aveti si chiar sa faceti economii.

Cum faci cumparaturile

Niciodata nu pleca la cumparaturi cu stomacul gol, pentru ca atunci cand iti este foame ai tendinta de a cumpara mult mai mult. Cel mai indicat moment este acela dupa masa, pentru ca organismul este... satul si nu exista dorinta de a potoli senzatia de foame.

Indreptati-va intotdeauna catre raioanele cu alimente proaspete si cu putine calorii, precum fructele si legumele. De asemenea, uita-te intotdeauna pe etichete si verifica valabilitatea fiecarui produs in parte.

Cum sa gatesti

Pentru a-ti obisnui organismul sa manance mai putin si implicit mai putine grasimi – fara insa a scadea aportul energetic – este indispensabil sa optezi pentru un mod de a gati care sa se bazeze extrem de putin pe materii grase (ulei, untura etc) sau daca nu sa variezi.

Moduri sanatoase de gatit

Vapori: aceasta metoda este indicata pentru prepararea pestelui si a legumelor - in general a verdeturilor.

Gratar: este recomandat pentru carne, deoarece gratarul este una dintre cele mai indicate modalitati de preparare care sa te ajute sa mananci carne cu o cantitate mica de grasime. Mai mult decat atat, greutatea bucatii de carne scade pe gratar aproximativ un sfert din cea initiala si ceea ce se pierde este in mare parte grasime.

Rotisor: ideal pentru prepararea carnii de pasare , mai ales ca se prepara cu foarte putin ulei.

 

Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare