Dieta si nutritie

#mic dejun #alimentatie echilibrata #silueta #dieta #stil de viata

Importanta unui stil de viata sanatos pentru silueta si o stare de bine generala

Multa lume asociaza dietele cu slabitul, insa acestea sunt mai mult decat atat. O dieta reprezinta un stil de viata sanatos pe care ar trebui sa il adoptam zilnic. In momentul in care o persoana isi schimba stilul de viata va observa ca la scurt timp vor aparea imbunatatiri. Pe langa pierderea in greutate (in cazul celor care vor sa slabeasca), o dieta echilibrata va duce la cresterea aportului de energie, vitalitate si implicit la un tonus mai bun.

Micul dejun, cea mai importanta masa

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Cu toate acestea multe persoane sar peste micul dejun din lipsa de timp, iar acest lucru creeaza haos in organism, ceea ce s-a demonstrat de-a lungul timpului prin numeroase studii de specialitate. In ciuda riscurilor la care se supun, oamenii continua sa ignore avertismentele medicilor si ale nutritionistilor. Persoanele care sar peste micul dejun nu doar ca ajung adesea sa acumuleze kilograme in plus, ci vor fi lipsite de vitalitate intreaga zi, deoarece organismul nu are de unde sa-si ia necesarul zilnic de nutrienti.

"Daca ai luat ultima masa seara la ora 20:00 si sari peste micul dejun, apoi mananci urmatoarea masa la 12:00 trec 16 ore in care organismul este privat de nutrienti si prin urmare nu mai produce energie", explica Romeo Cazanescu, Country Director Herbalife pentru Romania, Moldova, Hungary & Bulgaria.

Shake-urile Herbalife sunt special create pentru a inlocui o masa1 si pentru a-ti oferi energia de care ai nevoie pentru a duce la final activitatile zilnice. Pentru un plus de gust poti adauga in prepararea acestora fructe proaspete sau congelate, legume.

"La prepararea shake-ului pentru micul dejun este indicat sa adaugi si Protein Drink Mix, care iti ofera un plus de proteine si te ajuta sa obtii un inlocuitor de masa echilibrat si un shake delicios. Atunci cand sunt combinate, aceste produse furnizeaza 24 de grame de proteine si o concentratie mai mare de vitamine si minerale", adauga Romeo Cazanescu. Pe langa proteine, Shake-ul Formula 1 contine 25 vitamine si minerale, inclusiv vitamina D care contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar si vitamina C care contribuie la reducerea oboselii si extenuarii.

"O mare parte din organismul nostru este format din proteine, acestea avand un rol foarte important in buna noastra functionare2. In mod ideal ar trebui sa consumam zilnic o combinatie de proteine vegetale si animale. Tocmai de aceea, noi punem accent pe cantitatea de proteine continuta de o masa, in special la micul dejun. Este indicat ca un om sa consume aproximativ 1-1,5g de proteine pe kilogram, pe care sa le imparta la toate mesele din zi, nu sa le consume la o singura masa", explica Romeo Cazanescu.

Shake-ul, alaturi de un pahar cu ceai iti vor oferi startul de care ai nevoie in fiecare zi. Bautura Instant pe Baza de Plante este reconfortanta, contine putine calorii (doar 6 calorii pe portie) si poate fi servita atat calda, cat si rece. In plus, contine 85 de miligrame de cafeina3, care are rolul de a te ajuta sa te concentrezi mai bine in cursul zilei. Acesta poate fi servit si in loc de cafea. Pentru hidratare, Bautura concentrata Herbal Aloe este partenerul ideal. Te ajuta sa incepi ziua cu un gust personalizat unic si sa te bucuri in acelasi timp de beneficiile atat de cunoscute ale extractului de aloe vera.

Ce mancam in restul zilei

Acum ca am lamurit cum stau lucrurile cu micul dejun, intrebarea este ce mancam in rest, deoarece mai avem patru mese pe zi. Pranzul si cina, care sunt mese principale, dar nici cele doua gustarile dintre mese nu trebuie neglijate. Daca la masa de pranz si cina stim ca trebuie sa consumam proteine cu legume sau cereale integrale/carbohidrati si sa avem un meniu echilibrat,cand vine vorba de alegerea gustarilor lucrurile sunt mai dificile iar tentatia este sa alegi o gustare nesanatoasa, plina de calorii. Indicat este sa consumi fie un fruct, fie cateva nuci, fie boabe de soia prajite care sunt foarte sanatoase si satioase, fie un baton proteic care sa iti asigure necesarul de nutrienti pana la urmatoarea masa. Acesta are aproximativ 139 calorii si contine 10 grame de proteine. In plus, poate fi consumat cu usurinta oriunde te-ai afla. Iar daca iti place cafeaua, poti inlocui gustarea dintre mese cu High Protein Iced Coffee- este o bautura bogata in proteine, ce contine boabe de cafea 100% Robusta espresso si 80 de miligrame de cafeina.

Cum arata un exemplu de meniu pe o zi

Meniul poate diferi de la persoana la persoana in functie de sex, de necesitati, de activitatea pe care o are in cursul zilei (persoanele sedentare avand nevoie de mai putine calorii decat cele active sau foarte active), de varsta si nu numai.

In general o femeie care vrea sa slabeasca trebuie sa consume zilnic aproximativ 1400 de kcal si pana la 150g de proteine4. Iar un meniu in cazul acesteia poate arata asa:

Mic Dejun echilibrat format din:

  • Shake Formula 1 (orice aroma) x 2 masuri
  • PDM x 2 masuri
  • Ceai instant pe baza de plante
  • Un pahar cu apa si bautura concentrata cu Aloe Vera

Gustare:

  • 120 g mar
  • 20 migdale

Pranz:

  • 150 g carne
  • 300 g legume
  • 5 g ulei
  • 100 g orez

Gustare:

  • 1 baton proteic
  • 10 migdale

Cina:

  • Shake Formula 1 x 2 masuri
  • PDM x 2 masuri

In schimb, o persoana activa care vrea doar sa se mentina trebuie sa consume zilnic 1800-2000 de calorii, iar un meniu in cazul acesteia poate fi compus din:

Mic Dejun echilibrat format din:

  • Shake Formula 1(orice aroma) x 2 masuri
  • PDM x 2 masuri
  • Ceai instant pe baza de plante
  • Un pahar cu apa si bautura concentrata cu Aloe Vera

Gustare:

  • boabe soia sau baton proteic
  • 15 migdale
  • 1 iaurt

Pranz:

  • 50 g soia
  • 300 g legume
  • 5 g ulei
  • 100 g orez

Gustare proteica preparata din:

  • 120 g mar
  • 15 migdale
  • 2 masuri de PRO20 Select

Cina:

  • 120 g tofu
  • 300 g legume
  • 60 g avocado
  • 2 crackers

+un shake PRO20 Select sau un shake Rebuild Strength dupa fiecare antrenament

Acestea sunt doar doua exemple. De regula meniul se stabileste alaturi de un Membru Independent Herbalife Nutrition, in functie de preferintele si nevoile fiecarei persoane in parte.

Ce altceva trebuie sa facem pentru a mentine greutatea sub control

Pentru a-ti mentine greutatea sub control nu este suficient sa ai grija doar de alimentatie. Pe langa aceasta este important sa faci miscare, sa consumi suficiente lichide si sa te odihnesti suficient.

In plus, in cadrul cluburilor wellness Herbalife Nutrition poti avea parte de consilierea si motivarea de care ai nevoie de la persoane care se afla in aceeasi situatie ca si tine, dar si de la cei care au reusit in timp sa-si atinga obiectivele propuse.

Aici vei invata cum sa consumi produsele, la ce schimbari sa te astepti, vei invata retete noi si, mai mult, poti face si miscare.

"Cand ajungi in clubul wellness Herbalife Nutrition, persoanele de acolo te vor invata nu numai cum sa folosesti produsele noastre, ci si ce sa mananci in rest, cum sa faci miscare, astfel incat tu sa devii o alta persoana, o versiune mai buna a ta", explica Romeo Cazanescu.

Herbalife Nutrition este despre un stil de viata echilibrat, despre sanatate si nutritie. Exista numerosi sportivi care consuma produsele companiei pentru un stil de viata sanatos, pentru un tonus mai bun si pentru performante mai bune.

"Prezenta activ in comunitate, Herbalife Nutrition Romania sustine consecvent perfomanta sportiva in calitate de sponsor oficial in nutritie al Lotului Olimpic de Canotaj, al echipei de fotbal FC Viitorul si al sportivilor Anca Bucur - de sase ori castigatoare a titlului de Miss Fitness Universe si Ciprian Balanescu - multiplu campion national la biathlon si triatlon olimpic", declara Romeo Cazanescu.

Pentru mai multe informatii despre  un stil de viata sanatos si echilibrat accesati www.jurnaluluneitransformari.ro.

 

 

1Shake-ul Formula 1 Herbalife Nutrition este inlocuitor al unei mese pentru controlul greutatii. Savurati acest produs in cadrul unei diete echilibrate si variate, ca parte a unui stil de viata activ si sanatos. Acest produs este destinat sa fie utilizat numai ca parte a unei diete cu valoare energetica redusa, alaturi de alte alimente care constituie componente necesare ale unei astfel de diete, in combinatie cu o activitate fizica regulata.
Pentru controlul greutatii: Substituirea a doua mese zilnice din cadrul unei diete hipocalorice cu inlocuitori de masa contribuie la pierderea in greutate. Inlocuiti doua mese pe zi cu cate un shake delicios Formula 1 si consumati o singura masa echilibrata. Pentru o alimentatie echilibrata si mentinerea greutatii: Substituirea unei mese zilnice din cadrul unei diete hipocalorice cu un inlocuitor de masa contribuie la mentinerea greutatii corporale dupa pierderea in greutate. Inlocuiti o masa pe zi cu un shake delicious Formula 1 si consumati doua mese echilibrate.
2Proteinele contribuie la cresterea si mentinerea masei musculare si la mentinerea sanatatii sistemului osos.
3Se recomanda sa nu se depaseasca un aport zilnic de 400 mg de cafeina din toate sursele pe intreaga zi (200 mg pentru femeile insarcinate sau care alapteaza). EFSA
4Jäger R, et al. J Int Soc Sports Nutr. 2017 Jun 20;14:20.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare