Dieta si nutritie

#implanturi dentare #implant dentar

Implanturile dentare MIS – tehnologie de varf pentru rezultate de exceptie

Pierderea dintilor este una dintre cele mai des intalnite si, concomitent, una dintre cele mai neplacute situatii cu care ne confruntam. in ciuda faptului ca dantura este "proiectata" sa reziste o viata, problema edentatiei este tot mai incidenta in vietile oamenilor.

Un studiu realizat in 2017 arata ca 7 din 10 romani si-au pierdut cel putin un dinte, iar 30% si-au pierdut toti dintii naturali. Aceleasi date statistice arata ca predilectia romanilor pentru a trata aceasta problema a fost pentru implanturile dentare, renuntandu-se usor-usor la solutiile protetice.

Acest lucru se poate corela, printre altele, si cu progresele semnificative facute in materie de implanturi dentare. In ultima vreme, rata de succes a acestora a crescut semnificativ, ajungand la aproximativ 98%, iar efectele lor vorbesc de la sine atat prin eficacitate, cat si prin confortul resimtit de pacienti.

Exista, insa, cateva situatii in care exista incertitudini cu privire la reusita interventiei de implant dentar: bolnavii de cancer, de diabet, fumatorii, alcoolicii si periodontita sunt cazuri in care integrarea implantului in os poate fi afectata. Tocmai de aceea, ca medic stomatolog, este foarte important sa cunosti atat istoricul medical al pacientului, cat si starea sa de sanatate actuala (daca urmeaza un tratament etc.).

Momentul si locul in care vor fi plasate implanturile dentare necesita o evaluare detaliata a sistemului stomatognatic. Acest lucru va necesita mai multe analize, care includ mulaje ale gurii si ale "muscaturii", radiografii dentare si, in unele cazuri, tomografii. Cu ajutorul imaginilor obtinute in urma acestor investigatii se asigura cu precizie plasarea implanturilor dentare in pozitia corecta in os.

Cum si de ce se pierde masa osoasa concomitent cu dintii?

Oasele au nevoie de stimulare pentru a-si mentine forma si densitatea. in cazul osului alveolar, de pilda, stimularea necesara provine pur si simplu de la faptul ca sustine dintii. Atunci cand unul dintre dinti cade, intreaga structura osoasa este destabilizata. In continuare, in primul an de la pierdea dintelui, latimea mesei osoase scade cu aproximativ 25%, urmata apoi de o scadere a inaltimii.

Cu cat se pierd mai multi dinti, cu atat gravitatea situatiei se amplifica. si, cum nicio problema nu vine vreodata singura, se produce o reactie in lant, care genereaza efecte deosebit de grave de ordin estetic si functional. si osul alveolar nu este singurul care sufera in urma edentatiei, ci si osul bazal – chiar si maxilarul – incep sa se resoarba.

Cum poate fi conservat sau re-crescut osul pentru a sustine implanturile dentare

Implantarea de tesut osos in spatiul lasat de dintele cazut sau extras poate ajuta la conservarea volumului de tesut pentru sustinerea implantului. Exista multiple tehnici chirurgicale pentru regenerarea osului care a fost pierdut, pentru a asigura necesarul de tesut pentru ancorarea implantului. De fapt, unul dintre principalele motive pentru care implanturile dentare au devenit cea mai buna metoda de inlocuire a dintilor pierduti este tocmai mentinerea integritatii oaselor maxilare.

Asa cum spuneam mai sus, oasele au nevoie de stimulare pentru a ramane sanatoase. Deoarece implanturile dentare fuzioneaza cu osul, se creeaza stabilitatea necesara pentru a impiedica pierderea ulterioara a tesutului osos. Resorbtia este un proces normal si inevitabil, care apare imediat ce apar spatiile lasate de dintii cazuti – dar implanturile dentare pot opri acest proces si pot conserva osul.

Implanturile dentare MIS aduc beneficiul simplificarii interventiei

MIS Implants Technologies Ltd. a fost infiintata in 1995, fiind specializata in crearea de implanturi dentare care sa le ofere medicilor stomatologi resursele necesare interventiilor pe care le realizeaza, dar intr-o maniera simplificata. MIS are sediul principal in Israel, dar de 13 ani este prezenta si pe piata din Romania. Datorita implicarii active in cercetare, MIS Implants a reusit sa se pozitioneze in top 5 cei mai mari producatori de implanturi dentare din lume, oferind solutii la cele mai inalte standarde calitative si la un pret corect.

MIS garanteaza pentru calitatea materialelor folosite, fapt care a convins specialistii in implantologie din peste 60 de tari sa le utilizeze produsele. Implanturile MIS sunt confectionate in conformitate cu standardele internationale de calitate: ISO 13485:2003, ISO 9001: 2015 si Directiva Europeana pentru dispozitive medicale 93/42/EEC, concomitent raliindu-se la standardele impuse de Ministerul Sanatatii din Romania.

Datorita optiunilor variate pe care MIS le ofera, implanturile concepute cu un design special se adapteaza perfect in orice scenariu intalnit de specialisti. Atributele calitative ale produselor MIS se reflecta in performanta acestora, fiind permanent imbunatatite prin inovatiile aduse de echipa de cercetare a companiei.

MIS – inovatie si calitate

Din oferta MIS fac parte solutiile regenerative (inclusiv materialele de aditie osoasa), implanturile dentare, optiunile protetice, precum si solutii pentru stomatologia digitala.

Specialistii aflati in cautarea unor produse sigure care sa le usureze munca, pot consulta catalogul MIS de pe website-ul companiei.

Un plus al implanturilor dentare MIS este reprezentat de tehnologia de tratare a suprafetei implanturilor, care combina sablarea si gravura acida eliminand agentii contaminanti.

Implanturile MIS dispun de diferite tipuri de conexiuni (conice, hexagonale etc.), care ajuta la reducerea la minimum a micro-miscarilor si la reducerea pierderii de tesut osos. "Platform switching"-ul este o tehnologie utilizata de MIS care faciliteaza reducerea resorbtiei osoase, conexiunea implant-bont protetic fiind pastrata la distanta de oasele cavitatii bucale.

In plus, orice implant MIS este echipat cu instrumentele necesare pentru intreaga interventie, incluzand, de exemplu, o freza finala de unica folosinta. Astfel, medicii dentisti pot utiliza un instrument special conceput pentru tipul de implant cu care lucreaza, ceea ce va face intreaga operatiune mai usor de realizat si mai precisa.

Implanturile dentare MIS aduc inovatia si tehnologia de varf in orice cabinet sau clinica dentara, oferind calitate de top la un pret corect.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare