Dieta si nutritie

#apa de nuca de cocos #suc de pepene #bauturi canicula #canicula romania #bauturi racoritoare

3 bauturi sanatoase si racoritoare pentru zile caniculare

Meteorologii au prelungit avertizarea de canicula, asa ca o bautura sanatoasa si racoritoare, plina de vitamine si minerale, iti va cobori instant temperatura corpului.


Este adevarat ca in mod normal oamenii sunt tentati sa consume o cantitate mare de inghetata in speranta ca temperaturile vor fi mai usor de suportata, insa efectul acestui desert este doar pe moment. In plus, inghetata din comert contine o serie de ingrediente destul de nocive pentru organism: ea are in componenta sa multi coloranti artificiali, chimicale, grasimi si arome cunoscute ca fiind neurotoxine (daunatoare pentru creier si pentru sistemul nervos). De asemenea, fiind un aliment atat de rece, inghetata dauneaza gatului si stomacului.

Totodata, suntem tentati sa cumparam sucuri de fructe din comert mai ales ca ambalajele acestora ne ademenesc cu reclame cum ar fi „produs natural”, „fara zahar” sau „cu pulpa de fructe”.

Din pacate, produsele naturale nu au termen de valabilitate de cel putin 3 luni (un suc natural trebuie consumat in cel mult 2 zile si tinut la frigider), zaharul este inlocuit cu aspartam (un ingredient care duce la aparitia cancerului), iar pulpa de fructe este prezenta doar in proportie de maxim 10%.

Singura varianta sanatoasa si racoritoare este sa achizitonezi fructele si sa le faci chiar in interiorucl casei tale, dupa care sa le consumi impreuna cu cei dragi pentru a fi mai sanatosi si pentru a va racori.

Iata cateva retete de sucuri naturale care te vor ajuta sa treci cu bine peste aceasta vara:

Suc de pepene

Jamaicanii sunt consumatori inraiti ai sucului de pepene rosu datorita proprietatilor pe care acest fruct le are, dar si pentru ca organismul se bucura de o senzatie instanta de racorire care dureaza mai mult decat o simpla inghetata. De asemenea, pepenele galben este si el foarte apreciat pentru aroma sa deosebita dar si pentru consistenta sa asemanatoase unui shake.

Taie 2-3 felii de pepene (galben sau rosu, in functie de preferinte), curata-le se coaja, miezul taie-l in 3 bucati egale si baga-l intr-un blender. In doar 30 de secunde te vei putea bucura de o bautura minunata.

Truc:
in cazul sucului de pepene galben poti adauga un praf de scortisoara pentru un plus de aroma, dar si cateva cuburi de gheata pentru a-l dilua putin.

Apa cu menta si felii de castravete

Pare ciudat, dar un pahar de apa in care pui doua felii de castravete si doua frunze proaspete de menta au un efect foarte racoritor. De fapt, pentru a consuma bautura pe intreaga durata a zilei, umple o cana mare cu apa (2 litri), adauga in ea 5 -6 felii de castravete si 5 frunze de menta si pastreaz-o la frigider pana la servire.

Apa de nuca de cocos

Apa de nuca de cocos este o bautura bogata in potasiu, ingredient de care corpul tau are nevoie dupa expunerea la caldura. Desigur, in acest caz, nuca de cocos nu este chiar la indemana oricui, insa supermarketurile au inceput sa se aprovizioneze si cu acest fruct.

Asadar, achizitioneaza o nuca de cocos, curata-i cu atentie coaja (un pas destul de dificil si migalos), taie bucati mici de fruct, introdu-le in blender, iar la final amesteca rezultatul cu apa si consuma-l eventual indulcit cu putina miere de albine.

Sursa foto: greatist.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare